BAND OF FRIENDS (TRIBUTE TO RORY GALLAGHER) ΚΥΤΤΑΡΟ 22/12/18. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Δεκέμβριος σε ένα live που έχει γίνει θεσμός…
Από νωρίς είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από το Κύτταρο προμηνύοντας αυτό που θα ακολουθούσε. Οι πόρτες για το κοινό άνοιξαν στις  21:00 και 50 λεπτά αργότερα ανέβηκαν στην σκηνή οι δικοί μας  Mr. Highway Band. To γκρουπ από την Αθήνα που μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ (Is That Myself – Story of My Life – The Rebel Artist). Τα παιδιά παίζουν Rock με Blues & Country αναφορές. Σήμερα παρουσίασαν ένα ακουστικό tribute στον μεγάλο Neil Young  και για 40 λεπτά μας χάρισαν κάποια από τα καλύτερα κομμάτια του Καναδού τραγουδοποιού. Παικτικά ήταν άψογοι με σύμμαχό τους τον πολύ καλό ήχο και το ήδη γεμάτο Κύτταρο. Κέρδισαν (δικαίως) το χειροκρότημα  όλων μας. Εύχομαι σύντομα να τους δούμε και πάλι live σε δικά τους κομμάτια.
Mr.Highway Band

Setlist: Dead Man - Like A Hurricane – Cortez The Killer – Harvest Moon – Down By The River – Hey Hey My My – Keep On Rockin’ In The Free World (με το όλο το κοινό να τραγουδά το ρεφρέν).
Ted McKenna/Gerry McAvoy
Καθώς περνούσε η ώρα αδημονούσαμε για τους Band Of Friends. Όντας η πολλοστή εμφάνισή τους στην χώρα μας ξέραμε τι ακριβώς να περιμένουμε – Ένα πάρτυ στην μνήμη του θρύλου της μουσικής μας και ιδιαίτερα αγαπημένου στο ελληνικό κοινό Rory Gallagher. Και οι προσδοκίες μας δεν διαψεύστηκαν. Το γκρουπ ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 23:00 και για περίπου δύο ώρες και δέκα λεπτά σκόρπισαν ενθουσιασμό. Από τα πρώτα λεπτά δεν δυσκολεύτηκαν να μας ξεσηκώσουν, με τον Gerry McAvoy να έχει αναλάβει την επικοινωνία με το κοινό. Ο ήχος ήταν πολύ καλός (με μικρή ίσως εξαίρεση τα πρώτα δύο κομμάτια, από το σημείο που βρισκόμουν τουλάχιστον). Το setlist της σημερινής εμφάνισης διέφερε κάπως σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών, χωρίς φυσικά να λείπουν κομματάρες που επιβάλλεται να  παίζονται σε κάθε live. Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε χαμός στα Follow me, Do You Read Me και Moonchild (τα έπαιξαν το ένα μετά το άλλο), ενώ ο Gerry McAvoy αφιέρωσε Million Miles Away σε τεράστιους μουσικούς που δεν είναι πια μαζί μας (πρόλαβα να συγκρατήσω το όνομα του Alvin Lee, του Gary Moore και φυσικά του Rory Gallagher).
Marcel Scherpenzeel/Gerry McAvoy
Σειρά είχαν τα Tattoo'd Lady, Bad Penny, όπου ο McAvoy κατέβηκε από τη σκηνή και χαιρετούσε τον κόσμο και το Shadow Play με το οποίο έκλεισε το κυρίως μέρος με το κοινό να τραγουδάει την βασική μελωδία φωνάζοντας το όνομα του Rory…μαγεία!!! Το γκρουπ κάτω από τις επευφημίες του κοινού βγήκε και πάλι στη σκηνή ισοπεδώνοντας μας.
Προσωπικό Highlight η εκτέλεση του Overnight Bag από το Photo Finish και του Million Miles Away.
Marcel Scherpenzeel
Με τους Band Of Friends επρόκειτο να εμφανιστεί και ο Ray Beavis (σαξόφωνο – συνεργάστηκε με τον Rory στα άλμπουμ  Jinx και Fresh Evidence). Δυστυχώς όπως μας πληροφόρησε ο Gerry McAvoy  δεν κατέστη εφικτό να ταξιδέψει ο Beavis λόγω του blackout που προκλήθηκε στις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Gatwick από πτήσεις drones!!! Σημεία των καιρών!!!
Μπορεί να έχουν περάσει 23 χρόνια από τότε που ο Άγιος Rory μας άφησε, η μουσική του όμως είναι ζωντανή… ραντεβού του χρόνου!!!
Marcel Scherpenzeel/Ted McKenna/Gerry McAvoy
Setlist:….
Οι Band of Friends είναι οι Gerry McAvoy (μπάσο – συνοδοιπόρος του Rory την περίοδο 1971 – 1991), Ted McKenna (Drums – συνοδοιπόρος του Rory την περίοδο 1978 – 1981, ενώ έχει συνεργαστεί με επίσης τεράστιους καλλιτέχνες όπως G. Moore – Michael Schenker – Ian Gillan κ.α) και τέλος ο εξαιρετικός Ολλανδός Marcel Scherpenzeel (κιθάρα / φωνητικά).
ΚΕΙΜΕΝΟ /ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ
24/12/18



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου