ΟΙ CHER KAI RAQUEL WELCH ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Η WENDY O WILLIAMS ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ!

 

Μια sexy εμφάνιση μεγατόνων πραγματοποίησαν το 1975, η 81χρονη σήμερα ηθοποιός Raquel Welch (πραγματικό όνομα Jo Raquel Tejada) και η 74χροπνη σήμερα τραγουδίστρια ηθοποιός Cher στην τηλεοπτική εκπομπή της τελευταίας το 1975 στο CBS όπου τραγούδησαν το “Im’ a woman”,ντυμένες μεν, sexy δε! Παραγωγός της εκπομπής ήταν ο manager των Eagles, David Geffen, μετέπειτα δημιουργός της Asylum Records, Geffen Rec, Dreamworks κ.α.Η Cher είχε ήδη καριέρα τραγουδίστριας με pop επιτυχίες, τόσο σαν Cher όσο και με τον πρώτο σύζυγό της Sony Bono. To τραγούδι δεν είναι rock αλλά η Raquel Welch ήταν το πρώτο sex symbol, εμείς τότε τις ονομάζαμε «σεξοβόμβες» κι ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο video είναι να ανοίξει λίγο το μάτι μας!


Για την ιστορία, η Welch έπαιξε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με σημαντικότερες τις Bedazzled (1967), Bandolero! (1968), 100 Rifles (1969), Myra Breckinridge (1970), Hannie Caulder (1971)  Fuzz (1972), The Wild Party (1975) και Naked Gun 33 1⁄3: The Final Insult. Τελευταία εμφάνισή της στον κινηματογράφο ήταν το How to Be a Latin Lover (2017).
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί sex symbol στο χώρο του  punk/hard rock η Wendy O Williams, η οποία ήταν η αδιαμφισβήτητη  persona των Plamatics. Δείτε τους στο video Butcher Baby (1978) είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησαν σε μικρό δίσκο, όπου στο τέλος πριονίζει(!) μια κιθάρα!!! Αν δεν αντέχετε να δείτε και να ακούσετε το video, πηγαίνεται στο 2.00. Η Wendy O Williams έφυγε από τη ζωή το 1997 μετά από υπερβολική δόση εφεδρίνης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

21/3/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου