TO GAME OF THRONES, TO NESPRESSO ΚΑΙ ΤO SOLSBURY HILL TOY PETER GABRIEL

Όταν το 1975 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ The Lamb Lies Down on Broadway(1974), ο εμβληματικός τραγουδιστής των Genesis, Peter Gabriel αποχώρησε από το συγκρότημα, όλοι αναρωτιόμαστε ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα του. Το 1977 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο το όνομά του και το single, Solsbury Hill (Νο 13 Μ.Βρετανία, Νο 68 Αμερική) ήταν η πρώτη επιτυχία του. Κιθάρες στο τραγούδι παίζουν οι Steve Hunter (πολύ καλός session κιθαρίστας, έχει παίξει με τους Mitch Ryder, Lou Reed και Alice Cooper) Robert Fripp, μπάσο ο Tony Levin, πλήκτρα ο Larry Fast, ντραμς ο Allan Schwartzberg και η London Symphony Orchestra.
Το Solsbury Hill ξανά ήλθε στην επικαιρότητα, χάρις στη πρόσφατη διαφήμιση της  Nespresso,με τη συμμετοχή του George Cloοnay και της Natalie Dormer γνωστή από το Games of Thrones.
Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για το συναίσθημα που έχεις, ότι προετοιμάζεσαι να χάσεις κάτι το οποίο έχεις. Μιλούν για αποχώρηση! Ο οργανίστας των Genesis λέει ότι αντανακλά τα συναισθήματά του για την αποχώρηση του από τους Genesis.

Το "Solsbury Hill" διασκευάστηκε το 2003 από τους Erasure που το πήγαν Νο 10 στη Μ.Βρετανία, ενώ ακούστηκε σε αρκετές ταινίες όπως στο Vanilla Sky(2001), In Good Company (2004) και πιο  πρόσφατα στην ταινία κινουμένων σχεδίων Fiding Dory.
Ο λόφος του Solsbury είναι υπαρκτός και βρίσκεται στο Somerset της Αγγλίας και είναι περισσότερος γνωστός με το όνομα Little Solsbury Hill ή σκέτο Hill.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 21/11/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου