NEWS OF THE WORLD (8/10/18)

• Η αυστραλέζικη κυβέρνηση για να τιμήσει την 45η επέτειο των AC/DC, κυκλοφόρησε μια σειρά συλλεκτικών νομισμάτων.
• Ο σαξοφωνίστας των Roxy Music, Andy Mackay θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο 3Psalms και με τη συμμετοχή του κιθαρίστα, επίσης πρώην μέλους των Roxy Music, Phil Manzanera. Το 3Psalms κινείται στα όρια της electronica, πειραματικής αλλά και κλασικής μουσικής.
• Οι Γερμανοί Primal Fear θα κυκλοφορήσουν σε sinlge βινύλίου, σε περιορισμένη ποσότητα 1.000 αντιτύπων, το "Crucify Me". Στη β’ πλευρά θα υπάρχει σε live το "Nuclear Fire".
• Δεν τους κατηγορώ, καλά κάνουν. Οι Paul Shortino τραγούδι (πρώην Rough Cutt, Quiet Riot), Chris Hager κιθάρα (Rough Cutt, Stephen Percy), Carlos Cavazo κιθάρα (Quiet Riot, Ratt), Sean McNabb μπάσο (Quiet Riot, Dokken, Lynch Mob, Rough Cutt) και Dave Alford ντραμς (Rough Cutt) σχημάτισαν τους Rough Riot! To καινούργιο συγκρότημα θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στις 2 Νοεμβρίου στο Count's Vamp'd στο Las Vegas. Κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί, έτσι δεν είναι;
• Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο κορυφαίος Γάλλος τραγουδιστής Charles Aznavour, αρμενικής καταγωγής (κανονικό όνομα Shahnour Vaghinag Aznavourian. To πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1953 με τίτλο Charles Aznavour chante…Charls Aznavour και το τελευταίο το 2015 με τίτλο Charles Aznavour.  Γεννημένος στο Παρίσι το 1924, γιός σπουδαίου βαρύτονου από την Τιφλίδα και της ηθοποιού Knar Baghdasarian από την Τουρκία, ο Charles Aznavour πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τους γονείς του και σε ηλικία πέντε ετών συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ συνοδεύοντας τον πατέρα του παίζοντας κιθάρα. Στα εννέα του εγκατέλειψε το σχολείο, παρά την αντίδραση των γονιών του, προκειμένου να συνεχίσει τις καλλιτεχνικές του παραστάσεις και ως τραγουδιστής με το καλλιτεχνικό όνομα Αζναβούρ. Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις τον γνώρισε η Edith Piaf η οποία τον προσέλαβε στην καλλιτεχνική της ομάδα κατά τις περιοδείες της. Από τότε η καλλιτεχνική του εξέλιξη υπήρξε αλματώδης. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα La bohème (1965), Merci mon coeur, La ville, Liberté, La marche des anges, La mamma, Qui, Yerusushalaim, Le cabotin και δεκάδες άλλα. Τον Ιανουάριο του 1961 είχε έλθει στην Αθήνα για να εμφανιστεί σε κοσμικό κέντρο. Έχει τραγουδήσει περισσότερα από 1.000 τραγούδια, τα περισσότερα στα γαλλικά αλλά έχει τραγουδήσει και δισκογραφίσει και στα ισπανικά, γαλλικά και γερμανικά! Εκτός από τραγουδιστής, ο Aznavour έπαιξε στον κινηματογράφο σε 60 κινηματογραφικές ταινίες ενώ έχει πουλήσει  100.000.000 δίσκους! Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του αιώνα μαζί με τους Elvis Presley και Bob Dylan. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τον αποχαιρέτησε: «Του είχαν πει ότι είναι πολύ άσχημος, πολύ κοντός και ότι δεν μπορούσε να τραγουδήσει. Κι όμως, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και συνθέτες του 20ού αιώνα».
• To τραγούδι "The Wretchedness Inside" επέλεξαν οι Trivium για να κάνουν video single. Το κομμάτι υπάρχει στο άλμπουμ τους "The Sin And The Sentence" (2017).
• Αντικατάσταση και των 2 γονάτων του έκανε ο 67χρονος David Coverdale, βάζοντας στη θέση των φθαρμένων κοκκάλων, τιτάνιο. Η αντικατάστασή τους έγινε μετά από διάγνωση ότι πάσχει από αρθρίτιδα.
• Δείτε το καινούργιο video single του Axel Rudi Pell με τίτλο "The Wild And The Young" μέσα από το πρόσφατο άλμπουμ του "Knights Call".
• Κατά την πάγια θέλησή του, στο, καινούργιο άλμπουμ των Avantasia που θα κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου 2019, ο Tobias Sammet έχει προσκαλέσει τους Bob Catley (Magnum), Eric Martin (Mr. Big), Geoff Tate (Queensryche), Candice Night (Blackmore’s Night), Mille Petrozza (Kreator),  Jorn Lande (Masterplan), και Michael Kiske (Helloween, Unisonic). Το άλμπουμ θα ονομάζεται "Moonglow». Περισσότερα στους επόμενους μήνες.
• Οι Monster Magnet παρουσίασαν ένα lyric video για το νέο τους κομμάτι When The Hammer Comes Down που περιέχεται στο τελευταίο άλμπουμ τους Mindfucker.
•  Μετά από ένα διάστημα διακοπής των σχέσεων τους, οι αδελφές Ann και Νancy Wilson, δηλ. οι Heart φαίνεται ότι τα ξαναβρίσκουν αφού δέχτηκαν ένα μεγάλο ποσό από διοργανωτή για περιοδεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ NEWS OF THE WORLD
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου