LITA FORD/OZZY OSBOURNE – IF I CLOSE MY EYES FOREVER: ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ LITA FORD

Η τετραετία 1988 1991 ήταν η σημαντικότερη για την καριέρα της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Lita Ford. Τότε κυκλοφόρησε 3 από τα καλύτερα άλμπουμ της (Lita, Stiletto, Dangerous Curves) και είχε  το μοναδικό της Top 10 στην Αμερική με το “If I Close My Eyes Forever" ντουέτο με τον Ozzy Osbourne (1988, Νο 8 Αμερική, Νο 47 Μ.Βρετανία). Κι αν για την Lita Ford είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στους μικρούς δίσκους στην Αμερική, το ίδιο ισχύει και για τον Ozzy για την προσωπική καριέρα του. Η ιστορία θέλει τους δυο τραγουδιστές σουρωμένους, να βρίσκονται στο studio και τυχαία(!) να γράφουν τους στίχους και να το ερμηνεύουν το ίδιο βράδυ.
To τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ της Lita Ford, Lita (1988) όπου πέραν του ότι αναφέρεται το όνομα του Ozzy στα credits σαν συνσυνθέτης , δεν αναφέρεται ότι τραγουδάει μαζί της , ούτε στο οπισθόφυλλο  ούτε στην ετικέτα, ούτε στο εσώφυλλο του άλμπουμ, παρά μόνο στο single και στο maxi single. Το ίδιο συνέβη και στη συλλογή The Best of Lita Ford(1992) προφανώς για λόγους νομικούς.
Δεν ήταν τόσο τυχαίο που ο Ozzy τραγούδησε μαζί της, αφού τότε, το 1988, η Lita συνεργαζόταν με τη γυναίκα του Ozzy, την Sharon.
Λέει η Lita: "Το τραγούδι γράφτηκε κατά λάθος. Με την Sharon είχαμε ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε σε επίπεδο management και ήλθαν και με βρήκαν στο studio μαζί με τον Ozzy. Μου έφεραν δώρο ένα τεράστιο λούτρινο κούκλο γορίλλα, τον Koko. Ήταν τόσο μεγάλος που χρειάστηκε να τον δέσω με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου μου για να τον πάω σπίτι!! Ο Sharon έφυγε κι ο Ozzy έμεινε για ένα δύο ποτά. Πίνοντας αρχίσαμε να τζαμάρουμε και να τραγουδάμε”.
Κάπως έτσι γράφτηκε το 'Close My Eyes Forever' με τους στίχους να γράφονται εκείνη τη στιγμή. Το επόμενο πρωί, η Lita κατάλαβε ότι θα είχαν πρόβλημα αφού ο Ozzy δεν είχε γυρίσει σπίτι του και η Sharon θα τον έψαχνε. Ο Ozzy ζήτησε να τον πάει με το αυτοκίνητο της (σ.σ. ο Ozzy δεν οδηγούσε) αλλά η Lita ήταν σε hangover και τον έβαλε σε ταξί . Η ίδια έβαλε τον  Koko στο jeep της και επέστρεψε σπίτι της.
Από την πλευρά της η Sharon ήταν έξαλλη με τον Ozzy γιατί δεν τον πίστεψε ότι οι δύο τους στο studio περιορίστηκαν στο τραγούδι. Εξ’ άλλου, σε καμία περίπτωση η απάντησή του για το που κοιμήθηκαν το βράδυ δεν ήταν ικανοποιητική.  Παρ’ όλη τη μεγάλη επιτυχία του “If I Close My Eyes Forever" το άλμπουμ Lita δεν κατάφερε να πάει πιο πάνω από το Νο 29 του αμερικάνικου chart. H άλλη μεγάλη επιτυχία που είχε βγάλει ήταν το “Kiss me deadly.
TRIVIA
  • Ο θηλυκός γορίλας Koko γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του San Diego, έζησε 47 χρόνια και έγινε η attraction του ζωολογικού κήπου τόσο για το μέγεθός του όσο και την ευφυΐα του.
  • Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις ιστορίες "Πως γράφτηκαν" δεκάδες επιτυχίες από το χώρο του classic, hard και heavy!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ    5/9/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου