ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ GRETA VAN FLEET;

 Το τελευταίο διάστημα, τα ξένα sites, μάς έχουν πολιορκήσει με τα video των Greta Van Fleet, οι οποίοι μόλις τώρα κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους. Ένα νεανικό αμερικάνικο συγκρότημα που κινείται στο χώρο του hard rock με τραγουδιστή τον Josh Kiszka που η φωνή του ακούγεται ίδια με αυτήν του Robert Plant. Και δεν νομίζω ότι ο Josh Kiszka προσπαθεί να το κρύψει και να κάνει τον ανήξερο όπως ο Lenny Wolf των Kingdom Come. Το κάνει επίτηδες να ακούγεται έτσι. Από την άλλη πλευρά, πέραν του ενός ακόμα κλώνου, συγκροτήματα με φρέσκο rock ήχο σαν τους Greta Van Fleet είναι ευπρόσδεκτα στη γενική μη παραγωγική διαδικασία ανανέωσης του χώρου.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω μια πρόσφατη δήλωση του ντράμερ των Kingdom Come, James Kottak, που είπε ότι οι Greta Van Fleet ακούγονται περισσότερο σαν Led Zeppelin απ΄ότι οι Kingdom Come!!! 
Άκουσα προσεκτικά τα λίγα τραγούδια που έχουν παρουσιάσει σαν video singles, θα καταλάβετε ότι δεν είναι μόνο η φωνή του Josh Kiszka αλλά και η κιθάρα του αδελφού του, Jake Kiszka που ακούγεται πολύ κοντά στον ήχο του Jimmy Page.
Δεν έχουμε ανάγκη από έναν ακόμα κλώνο των Led Zeppelin κι η ανανέωση στο χώρο του hard rock σίγουρα δεν θα έλθει από κλώνους (σ.σ. επίτηδες δεν έγραψα αντίγραφα). Από την άλλη πλευρά, από πού θα επηρεαστούν τα καινούργια συγκροτήματα, αν δεν επηρεαστούν από τους Led Zeppelin και τα άλλα ονόματα που έχουν συμπληρώσει 40 και 50 χρόνια καριέρας; Παρθενογένεση δεν νομίζω να υπάρχει πια. Ότι έγινε, έγινε μεταξύ 1969 και 1973. Τότε που κυκλοφόρησαν τα αριστουργήματα εν μέσω της δεύτερης μουσικής έκρηξης, μετά από αυτή που έζησε η Ευρώπη από τα μισά του 17ου αιώνα και μετά.
Η αλήθεια είναι ότι η ύπαρξη ελάχιστων νέων συγκροτημάτων που κινούνται στο χώρο του λεγόμενου classic rock, δίνει την «ευκαιρία» σε sites και περιοδικά, να υπερβάλλουν για όποιο νέο όνομα εμφανιστεί. Να θυμίσω τι γραφόταν για τους Answer και το πρώτο (καλό τους) άλμπουμ. Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους "Everyday Demons" (2009), ψάχνουμε να τους βρούμε. 
Εκτός από τους δύο Kiszka που διαβάσατε πιο πάνω, στους Greta Van Fleet υπάρχει κι ένας τρίτος, ο Sam Kiszka (μπάσο/πλήκτρα) είναι αδέλφια κι το συγκρότημα συμπληρώνει ο ντράμερ Danny Wagner. Για να ξαναγυρίσω στους Greta Van Fleet, το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο  "Anthem Of The Peaceful Army" θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει 2 EP, το
Black Smoke Rising(2017) και το From the Fires(2017)".   28/9/18

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου