AC/DC WHOLE LOTTA ROSIE- ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ROSIE

To “Whole Lotta Rosie" είναι το πρώτο τραγούδι των AC/DC που έκανε γνωστό το συγκρότημα κι όταν κυκλοφόρησε σε single το 1978 δεν γνώρισε καμία επιτυχία. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Let there be Rock(1977) κι είναι σύνθεση των αδελφών Young και του Bon Scott.
Μαζί με το ομώνυμο τραγούδι “Let there be Rock” , είναι τα πιο γνωστά τραγούδια της πρώτης περιόδου των AC/DC, την εποχή που τραγουδιστής τους ήταν ο Bon Scott.
Οι στίχοι μιλούν για μια υπέρβαρη πόρνη από την Τασμανία, τόσο παχιά όσο όλα τα μέλη των AC/DC μαζί(!) όπως έχει δηλώσει παλαιότερα ο μπασίστας Mark Evans. Δούλευε σε ένα πορνείο στη Μελβούρνη, στο St.Kilda. H γνωριμία μαζί της, έγινε από ένα crew του συγκροτήματος και καλό φίλο του Bon Scott, τον Pat Pickett, που όταν την είδε του έκανε τόση εντύπωση το πάχος της που βρήκε τον Scott και τον πήρε μαζί του να του την δείξει. Μάλιστα ο πρώτος στίχος στο τραγούδι αναφέρει τις αναλογίες της (42"-39"-56")! 
She ain't exactly pretty
Ain't exactly small
Fourt'two thirt'ninefiftysix
You could say she's got it all
Ο Scott τη φώναξε στο δωμάτιο του στο ξενοδοχείο Freeway Gardens Motelτης Μελβούρνης κι όπως λέει ο Evans «έπιανε ολόκληρο το κρεβάτι». Παρ’ όλα αυτά μετά το sex, o Scott είπε ότι είχε κάνει μαζί της τον καλύτερο έρωτα!
Δεν ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό της όνομα, αλλά όλοι τη φώναζαν Rosie επειδή είχε κόκκινα μαλλιά.


TRIVIA
  • Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν "Dirty Eyes" και η πρώτη εκτέλεση με αυτόν τον τίτλο υπάρχει στο box set, Bonfire.
  •  To 1979 επανακυκλοφόρησε σε single, αυτή τη φορά σε live ηχογράφηση με b’ side το “Dog Eat Dog” και τα δύο ηχογραφημένα στη Γλασκόβη το 1978.
  • Το έχουν διασκευάσει οι Guns’n’Roses στη βρετανική έκδοση του single και maxi single, "Welcome to the Jungle"(1987), οι W.A.S.P.στην αμερικάνικη έκδοση του άλμπουμ τους Still not Black Enough (1996) και οι Steel Panther σε ένα tribute για τους AC/DC του περιοδικού 
  • Metal Hammer(2010) και οι Bullet for my Valentine στα bonus του άλμπουμ τους Temper Temper (2013).
15/9/18
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα καινούργια video των Uriah Heep, Nazareth, Night Ranger, Joan Jett, Grave Digger και Within Temptation


 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου