IRON MAIDEN - THE PRISONER

Ένα τραγούδι των Iron Maiden που δεν κυκλοφόρησε σε single θα μας απασχολήσει σήμερα. Πρόκειται για το The Prisoner που συμπεριλήφθηκε στο τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος Number of the Beast (διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου του Number of the Beast). Το άλμπουμ έβγαλε 3 κομματάρες (Run to the Hills, Number of the Beast και Hallowed be thy name) αλλά γενικά και τα 8 κομμάτια του ήταν πολύ καλά. Το The Prisoner συνδέθηκε με τους πρώτους fans του συγκροτήματος στη χώρα μας αφού ήταν το σήμα της εκπομπής του Γιάννη Κουτουβού στον 9.84FM!
Είμαστε στο studio και ηχογραφούσαμε, όταν ο Clive Burr έκανε ένα διάλειμμα για και βγήκε να πιεί τσάι. Κάθισα στα ντραμς κι έπαιξα τον απλό ένα ρυθμό με τον Adrian Smith να βάζει το riff. Όταν μπήκε στο studio o Steve εντυπωσιάστηκα από το riff» λέει ο Bruce Dickinson. Τελικά  το τραγούδι χρεώθηκε συνθετικά μόνο στον Smith ενώ ο Harris έβαλε τους στίχους που ήταν εμπνευσμένοι από την αγγλική τηλεοπτική σειρά "The Prisoner" και ο διάλογος που ακούγεται στην αρχή προέρχεται από τη σειρά. Χρειαζόντουσαν άδεια για να συμπεριλάβουν το συγκεκριμένο διάλογο και ο manager τους Rod Smallwood τηλεφώνησε στον πρωταγωνιστή της σειράς Patrick McGoohan για να του τη ζητήσει. Όταν ο Smallwood του εξήγησε περί τίνος πρόκειται, ο McGoohan τον ρώτησε πως λέγεται το συγκρότημα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης του απάντησε θετικά.
Ο πρωταγωνιστής της σειράς Patrick McGoohan είναι ο ηθοποιός που βλέπετε στην αρχή του video που είναι η εισαγωγή της σειράς ενώ σκηνές από τη σειρά προβάλλονται κι ενδιάμεσα του video. H σειρά προβλήθηκε και στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70 από την ΥΕΝΕΔ.
Πάντως η σειρά πρέπει να άρεσε πολύ στον Harris αφού και οι στίχοι του "Back in the Village" από το Powerslave (1984) είναι εμπνευσμένοι από την ίδια τηλεοπτική σειρά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
2/7/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αλλέξανδρε να σημειώσω εδώ οτι η σειρά the prisoner(1967) είχε ξαναπαιχτεί στην ελληνική τηλεόραση (δεν θυμάμαι κανάλι) κάπου προς το τέλος της δεκαετίας του '90.
    Επίσης το 2009 βγήκε ενα remake από το κανάλι AMC έξι επεισοδίων το οποίο όμως δεν πολυτράβηξε. Έπαιζαν οι Jim Caviezel, Ian McKellen (ο γνωστός Gandalf του Άρχοντα) , Ruth Wilson (παίζει στη σειρά The Affair).

    ΑπάντησηΔιαγραφή