DIO – ANGRY MACHINES(1996)Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ RONNIE JAMES DIO ΨΗΛΑ, ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ

Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω τη στήλη με τα…χειρότερα άλμπουμ, ήξερα ότι σε μια στιγμή θα βρισκόμουν μπροστά από δίσκους αγαπημένων μου καλλιτεχνών που θα έπρεπε να αναφερθώ στις κακές στιγμές τους. 
Συγκροτήματα αγαπημένοι που με έχουν συντροφεύσει με τη μουσική τους πολλά μα πολλά χρόνια. Ένα από τα χειρότερα άλμπουμ που έχω ακούσει είναι κι αυτό των Dio, το Angry Machines.
Εδώ συναντούμε το συγκρότημα αλλά και τον μεγάλο ερμηνευτή κουρασμένους και φανερά ξεζουμισμένους συνθετικά.
Έχουν προηγηθεί δύο μέτρια έως αδιάφορα άλμπουμ (τα Lock up the Wolves και Strange Highways) κι είναι φανερό ότι οι δύο κιθαρίστες που έχουν έλθει, ο ο 18χρονος(!) Rowan Robertson (στο νεαρός Lock up the Wolves) κι ο Tracy G (κατά κόσμο Tracy Grijalva) στο Strange Highways, συνθετικά δεν περπατούν! Η φωνή του Ronnie James Dio παραμένει σε υψηλό επίπεδο, αλλά από τα 10 τραγούδια του άλμπουμ μόνο τα δύο στέκουν: Το "Dying in America" και η μπαλάντα "This Is Your Life" που το 2014 το συναντούμε ξανά στο tribute του Dio με αυτόν τον τίτλο. Πραγματικά πολύ όμορφο τραγούδι που απορώ που δεν έτυχε της σημασίας που του άξιζε στην εποχή του. Ο Dio έχει καταλάβει ότι μετά την απομάκρυνση του Vivian Campbell, συνθετικά οι κιθαρίστες του δεν μπορούν να προσφέρουν. Ειδικά ο Tracy G εισάγει μια …καινούργια λογική, έξω από αυτή που έχουμε συνηθίσει στα μεγάλα άλμπουμ των Dio, όπου όλα τα τραγούδια βασίζονται σε μια κιθάρα με …κοψίματα. Κι αν αυτό ήταν πετυχημένο στους Faith No More στους Dio δεν είναι καθόλου. Ακούγοντας το άλμπουμ για πρώτη φορά μου έδωσε την εντύπωση ότι τα τραγούδια γράφτηκαν studio και δεν πήγαν δουλεμένα.  Η φωνή του Dio δεν τα σώζει όσο κι αν προσπαθεί κι όσο σε καλή κατάσταση είναι.


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ
Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το live άλμπουμ Inferno: Last in Live που είναι πολύ ενδεικτικό της μεγάλης καριέρα του με τρία κομμάτια από την καριέρα του με τους Rainbow κι δύο από τους Black Sabbath. Το 2000 κυκλοφόρησε το studio Magica με κιθαρίστα τον Craig Goldy και σίγουρα καλύτερο του Angry Machines.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
11/2/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Υπερβάλλεις. Είχε κι άλλα καλά κομμάτια, απλά δεν πλησίαζαν τα στάνταρ των 80s...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι έχει βγάλει ο θεός είναι άξιο προσοχής... Να σέβεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή