ROCK ZAPPING 7: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Γεια σας καλοί μου φίλοι ξανά! Λόγω εορταστικών ημερών το ROCK ZAPPING 7 είναι λίγο καθυστερημένο! Ελπίζω να σας έχουμε λείψει και να περνάτε όμορφα αυτές τις μέρες. Σήμερα έχουμε όμορφα πράματα! Πάμε κατευθείαν να ξεκινήσουμε με μια μπάντα που μας έρχεται από τον Βορρά, την Νορβηγία και υπήρχαν από την δεκαετία του 70, αλλά μόλις το 1997 υπόγραψαν συμβόλαιο! Ένα από τα καλύτερα classic rock σχήματα που μπορείτε να ακούσετε στις μέρες μας λοιπόν είναι οι Lucifer Was, που θα καταφέρουν να σας γυρίσουν πίσω με τις επιρροές τους από Scorpions, Uriah Heep, Jethro Tull κ.α. Κυκλοφορούν το έβδομο τους άλμπουμ, και η στήλη σας τους προτείνει χωρίς δεύτερη κουβέντα τόσο για να εξερευνήσετε την δισκογραφία τους, όσο και για να ακούσετε το καταπληκτικό “Morning star” που στέλνει για βρούβες πολλές νέες μπάντες τις οποίες ακούνε τα πρόβατα-ακροατές και νομίζουν πως καταπιάνονται με το  seventies rock! Βρείτε τους! Πάμε μια βόλτα στην Αμερική τώρα και πιο συγκεκριμένα στο Gainesville της Florida με τους περίεργους Mirage και το “It's been a pleasure”. Μόνο εάν είστε ακροατές με απαιτήσεις από τον εαυτό σας και ψάχνεστε, θα τους εκτιμήσετε.
Αλλιώς προχωρήστε παρακάτω. Χαρακτηρίζονται από τον διεθνή τύπο ως experimental rock με neo-soul στοιχεία, σε ένα μουσικό πλαίσιο εμπλουτισμένου prog rock, με πολλές jazz επιρροές. Για να το απλουστεύσουμε... Θυμάστε τους The Gathering της εποχής του “Night time birds”; Ε τότε, αμυδρά θα σας τους θυμίσουν! Προσωπική άποψη; Εκπληκτικοί! Φεύγουμε, πάμε Ισπανία, με μια μπάντα που στα πρώτα της βήματα την ακολουθούσα, μετά όμως την έχασα και έμελλε να ξανασυναντηθούμε ύστερα από 15 περίπου χρόνια. Tierra Santa  λοιπόν και το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο με τίτλο, “Quinto elemento”. Να πω την αλήθεια δεν έχουν καμιά σχέση με τη μπάντα που έτρωγε από τα χέρια των Iron Maiden στα πρώτα τους χρόνια, είναι πια πολύ πιο ώριμοι, πιο maistream και πιο μελωδικοί. Αν δεν σας ενοχλούν τα Ισπανικά και σας αρέσει το μελωδικό, εμπορικό κιθαριστικό hard n' heavy, έχετε στα χέρια σας μια πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία!
Πάμε στους Αμερικάνους Night Demon και το “Darkness Remains - Expanded Edition”, ένας δίσκος must για όσους αρέσκονται στο eighties heavy metal με την κυριολεκτική έννοια του όρου! Πρωτοκυκλοφόρησε τον Απρίλιο που μας πέρασε και τώρα μαζί με πολλά καλούδια, και επιπλέον υλικό, νέες μίξεις κλπ θα ξαναβγεί σε διπλό cd, στα δισκοπωλεία τον Ιανουάριο. Αν δεν τους έχετε ακούσει, μιλάμε για ένα πολύ καλό metal τριο με δυνατότητες. Straight metal! Αλλάζουμε ύφος και γινόμαστε πιο σοφιστικέ! Πάμε Σουηδία και στους Jono, που φτάνουν στο τέταρτο τους άλμπουμ με τίτλο 'Life”. Να είμαι ειλικρινής δεν έχω άποψη για τις προηγούμενες δουλειές τους, μα το “Life” είναι πολύ καλό. Progressive, μελωδικός, θεατρικός και πλούσιος ήχος, θυμίζουν Queen και Savior Machine ταυτόχρονα. Δεν ξέρω πως μου ήρθε στο μυαλό αυτό, αλλά με την χρήση του κλασσικού πιάνου μέσα σε μελαγχολικές συνθέσεις, εκεί πήγε το μυαλό μου! Χώρια τα τρομερά φωνητικά του Johan Norbby! Αν αυτό το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει τα πρώτα χρόνια των 00's θα μιλούσαμε σήμερα για μια κλασσική κυκλοφορία.
 Εσείς που αγαπάτε τις προαναφερόμενες μπάντες αλλά και τους Queensryche του ανυπέρβλητου “Promised land”, επενδύστε άφοβα! Πάμε τελειώνοντας στους Down N' outz, του Joe Elliott των Def Leppard, ο οποίος μαζί με μέλη από τους Quireboys, Wwayward Sons και Vixen, επανακυκλοφορούν τα δύο τους άλμπουμ. Τα “My Re-generation” και “The Further Adventures Of…”. Και τα δυο στην ουσία είναι tribute στην αγαπημένη μπάντα του Elliott, στους  Mott The Hoople και στα παράγωγα της δηλαδή στους British Lion και στον Ian Hunter. Ατυχώς, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε αυτός ο πρώιμος  ηλεκτροφόρος glam rock n' roll ήχος, των αρχών των 70's, στην χώρα μας, δε τυγχάνει σεβασμού παρά μόνο χλευασμού. Δε γνωρίζουμε την διαφορά του μπορεί να ΜΗΝ μου αρέσει κάτι, αλλά παράλληλα να το σέβομαι όμως. Αυτά έχει δυστυχώς η έλλειψη rock παιδείας. Αυτά για σήμερα, τα λέμε πάλι σε μια εβδομάδα!


Δημήτρης Σειρηνάκης
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ROCK ZAPPING 6 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου