ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ GIMME SHELTER FILM FESTIVAL

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις  19:00

19:30 - Προβολή

PULP: A FILM ABOUT LIFE, DEATH AND SUPERMARKETS

22:00 - Προβολή
ΑLL THINGS MUST PASS: THE RISE AND FALL OF TOWER RECORDS

Για τις ταινίες θα μιλήσουν η Δέσποινα Τριβόλη (δημοσιογράφος) και η Άλεξ Παπασημακοπούλου (promotion & artist management).

Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205-live/pulp-all-things-must-pass/

PULP: A FILM ABOUT LIFE, DEATH AND SUPERMARKETS

Οι Pulp αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της Britpop σκηνής γνωρίζοντας παγκόσμια φήμη στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με τραγούδια ύμνους σαν τα “Common People” και “Disco 2000”.  To 2011 η μπάντα επανενώθηκε, και έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία, επέστρεψε στην γενέτειρά της το Sheffield, για το τελευταίο live της περιοδείας τους, ως έναν φόρο τιμής στην πόλη που τους διαμόρφωσε και τους ανέδειξε. Με αποκλειστική πρόσβαση και εικόνες από τα συναρπαστικά live shows τους, οι Pulp μοιράζονται τις σκέψεις τους για τη φήμη, τη δόξα, την αγάπη, τον θάνατο, το Sheffield και τη... συντήρηση των αυτοκινήτων. Ο σκηνοθέτης Florian Habicht (Love Story) συνενώνει αυτά τα στοιχεία στο έργο του, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει στιγμές από τη ζωή των κατοίκων του Sheffield, αποκαλύπτοντας τη βαθιά αγάπη και τον θαυμασμό τον οποίο τρέφουν οι κάτοικοι της πόλης για τους Pulp, καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο τον οποίο αυτή διαδραμάτισε στη διαμόρφωση του ήχου της μπάντας και, φυσικά, στη στιχουργική έμπνευση του Jarvis Cocker. UK, 2014, 90’. Σκηνοθεσία: Florian Habicht. Παραγωγή: Pistachio Pictures. Εμφανίζονται: Pulp, Jarvis Cocker, Nick Banks, Candida Doyle, Steve Mackey, Mark Webber, κ.α



ΑLL THINGS MUST PASS: THE RISE AND FALL OF TOWER RECORDS

Το “All Things Must Pass” είναι ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά την άνοδο και την πτώση της εταιρείας Tower Records. Έχοντας ιδρυθεί το 1960, η Tower Records υπήρξε για πολλές δεκαετίες μία λιανική επιχείρηση, αποτελούμενη από διακόσια καταστήματα σε τριάντα χώρες, σε πέντε ηπείρους. Από την ταπεινή της αρχή και το πρώιμο στάδιό της ως ένα φαρμακείο μίας μικρής πόλης, η Tower Records τελικώς εξελίχθηκε στην καρδιά και την ψυχή του μουσικού κόσμου, αποτελώντας πανίσχυρο παράγοντα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Το 1999 η Tower Records είχε κέρδη ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το 2006 η εταιρία κήρυξε πτώχευση. Τι πήγε λάθος; Κάποιοι πιστεύουν ότι το διαδίκτυο είναι αυτό που καταρράκωσε την Tower Records. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Το «All Things Must Pass», είναι μία ταινία-ντοκιμαντέρ που εξετάζει την εκρηκτική πορεία αυτής της εταιρείας-ορόσημου, την τραγική κατάρρευσή της, καθώς και την τεράστια κληρονομιά της η οποία βγήκε στο σφυρί από τον επαναστατικό ιδρυτή της, Russ Solomon. Το “All Things Must Pass” αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Colin Hanks (γιoύ του Tom Hanks), γνωστού από τη συμμετοχή του σε σημαντικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

USA, JP, 2015, 94’. Σκηνοθεσία: Colin Hanks Παραγωγή: Sean Stuart  Εμφανίζονται: Russ Solomon, Bruce Springsteen, Elton John, David Geffen, Dave Grohl, Michael Solomon, Heidi Cotler, Mark Viducich, Stan Goman, Bob Delanoy, κ.α.



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση:
Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr , τηλεφωνικά στο 11876, και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/gimme-shelter-festival/

Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο)

H τιμη ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για κάθε Δευτέρα, για όλες τις προγραμματισμένες προβολές κ.α. εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.

Εισιτήριο 6 Προβολών
(4 προβολές Νοεμβρίου & 2 προβολές του Δεκεμβρίου δωρεάν)
Τιμή Εισιτηρίου: 28 ευρώ || Η προσφορά ισχύει μέχρι και 6/11.
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/gimme-shelter-festival/

Special Events & Καλεσμένοι: Κάθε κινηματογραφικό Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Gagarin 205 συνοδεύεται από εκπλήξεις αλλά και ιδιαίτερους καλεσμένους. Έτσι και το Gimme Shelter Film Festival πρόκειται να φιλοξενήσει ανθρώπους οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα δώσουν τη δική τους ματιά και θα παρασύρουν το κοινό στο υπέροχο rock ‘n’ roll σέλιλοιντ, αλλά και μοναδικούς μουσικούς που με τις εμφανίσεις τους θα κάνουν την συνολική εμπειρία μοναδική.

Χώρος:  Ο χώρος διαμορφώνεται ως κινηματογράφος με θέσεις καθήμενων, αλλά μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ταινίες και όρθιος σαν να βρισκόταν σε συναυλία. Το Gagarin 205 διαθέτει μπαρ από τα οποία το κοινό μπορεί και κατά τη διάρκεια των προβολών να απολαύσει το ποτό, το αναψυκτικό ή το σνακ του.

Ταινίες: Το Gimme Shelter Film Festival θα παρουσιάσει μουσικές ταινίες παραγωγής της τελευταίας πενταετίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και αγαπημένα μουσικά ντοκιμαντέρ.
Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσιών 205, Αθήνα / Τηλ: +30 2114112500
www.gimmeshelterfestival.com
info@gimmeshelterfestival.com
Facebook Page
#gimmeshelterfilmfestival
@gimmeshelterfilmfestival


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου