Blue Oyster Cult - Veteran of the psychic wars.

Σπουδαίο ψυχεδελικό κομμάτι που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ των Blue Oyster Cult, Fire of Unknown Origin (1981). Είναι σύνθεση του κιθαρίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος Eric Bloom κι οι στίχοι είναι του άγγλου συγγραφέα Michael Moorcock. Το τραγούδι έγινε πιο γνωστό χάρη στη συμμετοχή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Heavy Metal. 
Η αρχική ιδέα, ήταν οι Blue Oyster Cult να γράψουν ολόκληρο το soundtrack της ταινίας. Είχαν ετοιμάσει 3-4 κομμάτια, άλλα τελικά οι παράγωγοι αποφάσισαν να κάνουν  soundtrack με κομμάτια διαφόρων συγκροτημάτων και κράτησαν μόνο αυτό το κομμάτι από τους BOC. Τα υπόλοιπα (πχ. "Ηeavy Metal : the Black and the Silver") μπήκαν στο "Fire of Unknown Origin" το 1981 με τον Martin Birch στην παραγωγή (Deep Purple, Iron Maiden). H Live εκτέλεση του κομματίου από συναυλία του 1981 στην California, είναι απίστευτοι με τον Buck Dharma να παίζει το καλύτερα σάλο του, μάζι με αυτό του Astronomy (1978) και του "Last Days of May" (DVD /cd "Long Days Night" 2002)
H φράση στους στίχους  "...veteran of a Thousand Psychic Wars" ακούγεται στο τραγούδι των Hawkwind, "Standing at the Edge" (από το άλμπουμ τους Warrior on the edge of Time-1975).
Το Veteran of the psychic wars δεν κυκλοφόρησε σε single γι αυτό και παραθέτουμε το εξώφυλλο του άλμπουμ που το φιλοξένησε!
ΜΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου