NEWS OF THE WORLD (10/6/17)

• Ένα χρόνο μετά την παρουσία του David Gilmour στο ιστορικό αρχαίο αμφιθέατρο της Πομπηίας τον Ιούλιο του 2016, ανακοινώθηκε η προβολή της ταινίας σε σκηνοθεσία Gavin Elder. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των κινηματογραφικών αιθουσών που θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ/ταινία θα φθάσουν τις 2.000 με δυο εξ αυτών  να είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Pink Floyd είχαν κινηματογραφήσει την εμφάνισα τους στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας το 1971 αλλά χωρίς σε αντίθεση με τον Gilmour που οι δύο συναυλίες που έδωσε το 2016 είχαν ακροατήριο.
• Οι Raspberries είναι σχεδόν άγνωστοι στην Ελλάδα κι όσιο τους ξέρουν, τους ξέρουν από τη μεγάλη επιτυχία τους Go all the way (No 5 1972 Αμερική) και λόγω της συμμετοχής του Eric Carmen. Το αμερικάνικο συγκρότημα επανασυνδέθηκε για μια εμφάνιση στην γενέτειρα πόλη τους Cleveland κι αυτή η εμφάνισή τους θα κυκλοφορήσει σε διπλό cd και 3πλό βινύλιο με τίτλο  Pop Art Live.
• Δείτε τον κιθαρίστα των Queen, Brian May να ανοίγει τη Monopoly με βάση τα τραγούδια των Queen και να εξηγεί τους όρους του παιχνιδιού!
• Οι Bullet For My Valentine παρουσίασαν το live video του κομματιού τους Don’t Need You όπως αυτό εμφανίζεται στο .DVD/Blu-ray Live From Brixton: Chapter Two που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου.
• Δείτε το πρώτο μέρος (33 λεπτά) της μεγάλης ιστορίας των Riot με τίτλο 'Fight or Fall'. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε την 7η Ιουνίου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή κιθαρίστα του συγκροτήματος Mark Reale (1955-2012).
Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή των Jimmy Kay και Giles Lavery (πρώην τραγουδιστής των Warlord) και στο πρώτο μέρος εμφανίζονται οι Steve 'Lips' Kudrow (Anvil), Martin Popoff (Rock Author), Anthony Reale (πατέρας του Mark) και τα μέλη των Riot V.
Το συγκρότημα βρίσκεσαι περιοδεία στην Αμερική και παράλληλα δουλεύει τον καινούργιο δίσκο του.
• Η θρυλική he Model T Ford του ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham βγήκε σε πλειστηριασμό. Η τιμή του ξεκινά από τα $323,600 κι είναι ένα από τα σημαντικότερα παλαιά αυτοκίνητα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι  το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εμφανίστηκε και στην ταινία The Song remains the Same.
• Μιλώντας στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού Rock Candy, ο John Sykes δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον David Coverdlae. Ειδικά για το πολυπλατινένιο  "1987" ο Sykes είπε ότι ο David Coverdale έβρισκε κάθε δικαιολογία που για να μην ηχογραφήσει τα φωνητικά του. Είχε προβλήματα με τα πάντα από τα μικρόφωνα έως και τον καιρό! Όταν προσπάθησα να τον βρω και να του μιλήσω έφυγε  με το αυτοκίνητό του. Ισχυρίζεται ότι έχει γράψει το 95% του δίσκου αλλά όταν γνωριστήκαμε  με δυσκολία ήξερε  να παίζει  κιθάρα. Διάβασα ότι θα ξαναδουλέψουμε για ένα δίσκο εκτός Whitesnake. Ψέματα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμιλήσω μαζί του". Το περιοδικό Rock Candyδεν πωλείται στα καταστήματα παρά μόνο μέσω internet είτε σε φυσική μορφή είτε ψηφιακά.
• Τις πρώτες ημερομηνίες της κοινής περιοδείας Rage και Firewind ανακοίνωσαν τα συγκροτήματα. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου 2018 από το Bochum της Γερμανίας  και για την ώρα θα περάσει από Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Τσεχία και Πολωνία.
• Στο χώρο των videogames μπαίνουν κι οι Motörhead σε συνεργασία με την  Haemimont Games. Το παιχνίδι λέγεται "Motörhead: Through the Ages" κι είναι διαθέσιμο για κονσόλες Playstation 4, Xbox One, Windows PC και Mac. Τα τραγούδια που το συνοδεύουν είναι τα (θεο)κλάσικα  “Motörhead”, “Overkill”, “Stay Clean”, “Bomber”, “Ace Of Spades” κ.ά.. Το video είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό.
• Δείτε το καινούργιο video των Marplerun για το τραγούδι τους "Keep On Staring" από το τελευταίο άλμπουμ τους "Partykrasher".



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου