ROCK INCIDENT 87: H YOKO ONO ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ELTON JOHN ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ JOHN LENNON

Όταν στις 8 Δεκεμβρίου 1980 δολοφονήθηκε ο John Lennon μόλις είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ Double Fantasy ενώ είχε αρχίσει να δουλεύει τραγούδια για το επόμενο του! Μόλις η χήρα του, Yoko Ono ηρέμησε, τηλεφώνησε στον Elton John λέγοντας του όταν θα ήθελε να βρεθούν, μόλις είχε ελεύθερο χρόνο. Λίγο αργότερα, ο Elton John πήρε το αεροπλάνο και πήγε στη Νέα Υόρκη όπου η Yoko Ono του είπε ότι έχει ταινίες με μισοτελειωμένα τραγούδια του Lennon  και τον ρώτησε αν ενδιαφερόταν να τα ακούσει και να ολοκληρώσει! Ο Elton John απάντησε ότι ήταν πολύ κοντά χρονικά, στο θάνατο του Lennon και δεν θα ήθελε να ανακατευτεί σε μια τέτοια διαδικασία, κυρίως από συναισθηματικούς λόγους. Η ιδέα και μόνο ότι θα έβαζε τη φωνή του σε συνθέσεις του Lennon του φαινόταν αλαζονική. Όπως δήλωσε αργότερα κι άλλοι φίλοι του είχαν φύγει από τη ζωή, όπως ο Marc Bolan με αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Keith Moon αλλά η δολοφονία του John Lennon ήταν ότι πιο αποτρόπαιο μπορούσε να συμβεί και δεν μπορούσε να δεχτεί την ιδέα να τελειώσει και τραγουδήσει τα τραγούδια του!
«Καταλαβαίνω ότι η Yoko Ono κυκλοφορόντας τα τραγούδια, ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του αλλά μου ήταν πολύ δύσκολο να βοηθήσω σε αυτή διαδικασία»
Το εξώφυλλο του live δίσκου.


Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του John  Lennon τα τραγούδια κυκλοφόρησαν στο άλμπουμ Milk and Honey (Νο 3 Μ.Βρετανία, Νο 11 Αμερική). Όσο για την απορία σας, γιατί η Yoko Ono τηλεφώνησε στον Elton John, η απάντηση είναι ότι οι Lennon και Elton John ήταν φίλοι και είχαν παίξει μαζί στο παρελθόν, έχοντας ένα ημι-bootleg(!) live άλμπουμ, το 28th November 1974 ηχογραφημένο στο Madison Square Garden της Ν.Υόρκης που είχε κυκλοφορήσει από την δισκογραφική εταιρεία του Elton John, DJM. Εκείνη η συναυλία ήταν του Elton John και με δύσκολία έπεισε τον Lennon να ανέβει και να παίξει μαζί του live. Μάλιστα ο Lennon ζήτησε από τον Elton John να παίξει στο πιάνο το τραγούδι του "Whatever Gets You Thru the Night". Μαζί τραγούδησαν και τα "Lucy in the Sky with Diamonds" και "I Saw Her Standing There". Μέγας θαυμαστής του John Lennon, o Elton John συνέθεσε στη μνήμη του το τραγούδι “Empty Garden” σε στίχους Bernie Taupin.“Είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια μου αλλάτο ερμηνεύω live πολύ σπάνια γιατί συγκινούμαι» είπε ο Elton John .


Όλα αυτά που διαβάσατε πιο πάνω, δημοσιεύτηκαν στην αυτοβιογραφία του Elton John που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες με τίτλο ME.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
17/10/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου