Ο MICK JAGGER ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Πολλοί τραγουδιστές προσπάθησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον κινηματόγραφο. Τα παραδείγματα είναι πολλά: David Bowie, Jennifer Lopez, Gene Simmons, L.L. Cool J, Jon Bon Jovi, Madonna, ακόμα κι ο Bob Dylan  σε ένα δεύτερο ρόλο στο Butch Cassidy and Billie the Kid, κι αρκετοί άλλοι. Κανένας και καμία δεν κατάφερε να σημειώσει την ίδια επιτυχία που είχε με τη μουσική. Από τους πρώτους που προσπάθησαν να κάνουν παράλληλη καριέρα ήταν κι ο Mick Jagger, που ξεκίνησε πολύ νωρίς αυτή την προσπάθεια. Μόλις το 1968, έπαιξε στην ταινία Performance και το 1970 στο Ned Kelly. Παρ’ όλο που οι συμμετοχές του, ειδικά στις δύο προαναφερόμενες ταινίες, διαφημίστηκαν, τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Άλλο η σκηνή κι άλλο το πανί. Ο ίδιος ήθελε να κάνει παράλληλη καριέρα, γι αυτό και δεν σταμάτησε τις προσπάθειες, παίρνοντας μαθήματα υποκριτικής αλλά και κάνοντας auditions. Το 1972 έπαιξε μαζί με τον Keith Richards και την τότε σύντροφο του Richards, Anita Pallenberg στην ιταλική ταινία Umano non umano. To 1978 εμφανίστηκε ερμηνεύοντας τον εαυτό του στην παρωδία All You Need Is Cash και το 1982 στο Burden of Dreams του σκηνοθέτη Les Blank.
To 1987 εμφανίζεται στην ταινία Running Out of Luck του Julien Temple, σε πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στους  Jerry Faye Hall και Dennis Hopper.
H πιο σημαντική κινηματογραφική του προσπάθεια καταγράφεται το 1992 στην ταινία Freejack του Geoff Murphy, με τους Emilio Estevez, Rene Russo κι Anthony Hopkins! Παρ’ όλη την καλή προσπάθεια, η ταινία πήρε αρνητικές κριτικές.
Οι κινηματογραφικές αποτυχίες, τον οδήγησαν στη δημιουργία της Jagger films, με πρώτη ταινία το Enigma  που αναφέρεται στην αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ την ίδια χρονιά έκανε παραγωγή στο Being Mick! 
Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται σαν παραγωγός με τον Martin Scorsese για την τηλεοπτική σειρά Vinyl (αρχικός τίτλος History of Music ), όπου ο  Mick Jagger θα τη χρηματοδοτήσει με προοπτική να παίξει στο αμερικάνικο καλωδιακό κανάλι HBO. Παρ’ όλο που είχαν προχωρήσει τα γυρίσματα, η σειρά σταμάτησε. Διαβάστε εδώελικά διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είναι φανερό ότι κανένας star της μουσικής δεν κατάφερε να κάνει καριέρα και στον κινηματογράφο, παρ' όλη τη μεγάλη επιθυμία τους (Jon Bon Jovi/David Bowei, Jennifer Lopez) με εξαίρση τον LL Cool J που τα πήγε πολύ καλά στην τηλεοπτική σειρά  NCIS: Los Angeles.
Και κάτι που έγινε γνωστό λίαν προσφάτως. Ο Jagger ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Frodo στο Lord of the Rings, αλλά ο σκηνοθέτης Ralph Bakshi, τον απέρριψε!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
24/1/17

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου