ΠΕΘΑΝΕ Ο GEORGE MICHAEL.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο ελληνοκύπριος τραγουδιστής και συνθέτης George Michael ή Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου  όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, σε ηλικία 53 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια.
Είχε γεννηθεί στις 25 Ιουνίου 1963 από κύπριο πατέρα (εστιάτορα)  κι αγγλίδα μητέρα (χορεύτρια).
Το 1981 σχημάτισε με τον Andrew John Ridgeley τους Wham! και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Fantastic (Νο1, Ε.Β ), ενώ την επόμενη χρονιά η κυκλοφορία του Make it Big (Nο 1 Ε.Β., Αμερική) τους εκτίναξε. Σ’ αυτό το άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται και το Careless Whisper που ερμηνεύει μόνος του ο George Michael. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το "Last Christmas" για πολλούς το απόλυτο pop χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Ο George Michael συμμετείχε στους BandAid τραγουδώντας το "Do They Know It's Christmas?". Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986 κι έκτορτε ακολούθησε προσωπική καριέρα με πρώτο άλμπουμ, το «Faith». Έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις με σημαντικότερη αυτή της Ακαδημίας Ραδιοφώνου, που ανακοίνωσε ότι ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα τραγούδια παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.
Το 1998, ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες.
Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών (κατηγορίας C). Στις 24 Αυγούστου 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και στις 14 Σεπτεμβρίου καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης. Το Μαρτίου του 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ενωμένου Βασιλείου.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου