ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ EAGLES OF DEATH METAL ΚΑΙ LIVE NATION, ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Bataclan του Παρισιού  κι ενώ από το μυαλό όλων μας πέρασε τι θα μπορεί να συμβεί σε οιονδήποτε συναυλιακό χώρο, η μεγαλύτερη εταιρεία agent, η Live Nation ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας και την αναβάθμιση της φύλαξης σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της ανά την υφήλιο. Η τρομοκρατική επίθεση στο Bataclanέδειξε ότι άνδρες εισήλθαν στον συναυλιακό χώρο που έπαιζαν οι Eagles Of Death Metal πάνοπλοι και ανενόχλητοι.
«Η ασφάλεια και η φύλαξη των σόου, των οπαδών και των συναυλιακών χώρων μας εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στο Παρίσι έχουμε εφαρμόσει αυξημένες διαδικασίες φύλαξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, λόγω της ευαίσθητης φύσης των πρωτοκόλλων αυτών, δεν μπορούμε να αναφερθούμε μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Live Nation δεν είναι ο μοναδικός promoter που αναμένεται να αυξήσουν την ασφάλειά τους, καθώς άλλοι χώροι σίγουρα δουλεύουν πάνω στις λεπτομέρειες για να κάνουν το ίδιο».
Αρκετοί καλλιτέχνες ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους στη Γαλλόα μετά τις επιθέσεις, όπως οι Foo Fighters, Motörhead, Five Finger Death Punch, Papa Roach, Marilyn Manson και In Flames, ενώ ο Deftones, ακύρωσαν το υπόλοιπο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους!
Το αμερικάνικο συγκρότημα των  Eagles of Death Metal, εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου εκφράζει τη λύπη του για όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου στο Bataclan..

«Ενώ το συγκρότημα βρίσκεται πίσω στις ΗΠΑ ασφαλές, είμαστε τρομοκρατημένοι και ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε  αυτό που έγινε στην Γαλλία. Οι σκέψεις μας και οι καρδιές μας είναι μαζί με τον αδελφό μας Nick Alexander, τους συντρόφους από τη δισκογραφική μας εταιρία Tomas Ayad, Marie Mosser και Manu Perez, όλους τους φίλους και τους φαν μας που έχασαν τη ζωή τους στο Παρίσι και τους φίλους, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Παρά τη λύπη μας για τα θύματα, τους fans μας  τις οικογένειες, τους πολίτες του Παρισιού και όλους εκείνους που χτυπήθηκαν  επλήγησαν από την τρομοκρατία, είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε μαζί με τη νέα οικογένειά μας, ενωμένοι από ένα κοινό στόχο αγάπης και συμπαράστασης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη γαλλική αστυνομία, το FBI, το αμερικανικό και γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και ειδικά όλους εκείνους που βρέθηκαν στο σημείο μηδέν και βοήθησαν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια αυτού του μαρτυρίου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η αγάπη επισκιάζει το κακό.
Μέχρι νεώτερης ενημέρωσης, όλες οι συναυλίες του συγκροτήματος αναβάλλονται.

Ζήτω η μουσική, ζήτω η ελευθερία, ζήτω η Γαλλία, ζήτω οι EODM»
Σε συνέχεια της τραγικής Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, ο Josh Homme, ιδρυτής και συνθέτης, μαζί με τον Jesse Hughes, των Eagles of Death Metal, (που δεν εμφανίζεται συχνά μαζί τους και την συγκεκριμένη βραδιά ήταν στην Αμερική), δημιούργησε τον οργανισμό The Sweet Foundation, με σκοπό την παροχή βοήθειας σε επαγγελματίες μουσικούς, μηχανικούς ήχου των οποίων οι οικογένειες βιώνουν προβλήματα αναπηρίας ή αρρώστιας. O Homme καλεί τον κόσμο να δωρίσει χρήματα για τη βοήθεια των οικογενειών του Nick Alexander, του υπεύθυνου για το merch της μπάντας που έχασε τη ζωή του στο Bataclan όπως και τα στελέχη της δισκογραφικής και συνεργάτες τους, Thomas Ayad, Marie Mosser και Manu Perez, επίσης θύματα των τρομοκρατών. Όλο το ποσό που θα συγκεντρωθεί έως τις 31/12 από το site, θα δοθεί απευθείας στις οικογένειες.
Οι όροι ασφάλειας, σε συνδυασμό με την ηλίθια ιδέα να ανάψουν πυροτεχνήματα σε κλειστό χώρο σε club του Βουκουρεστίου με αποτέλεσμα 51 άνθρωποι να πεθάνουν (νωπές οι μνήμες από το παρόμοιας βλακείας έγκλημα συνέβη το 2003 στο Rhode Island της Ν. Υόρκης με χρήση πυροτεχνημάτων σε κλειστό χώρο,  όπου καήκαν ζωντανοί 100 άνθρωποι) πρέπει να κινητοποιήσει τους υπεύθυνους συναυλιακών χώρων, διοργανωτές συναυλιών αλλά και όποια αρχή δίνει άδεια για συναυλίες για την ΑΡΤΙΑ εκτέλεση όλων των όρων ασφάλειας (πυροσβεστήρες, ελεύθερη έξοδος κινδύνου κλπ). Θα θέλαμε να είχαμε τη γνώμη σας γι αυτό μέσω των σχολιών στο κάτω μέρος της σελίδας   
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου