CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL (19/2/15)

• Το πρώτο άλμπουμ των  Sentinel Beast, με τίτλο "Depths of Death", θα επανακυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου. Το αμερικάνικο συγκρότημα το είχε κυκλοφορήσει το 1986 από την ιστορική metal εταιρεία Metal Blade στην Αμερική και τη Roadrunner στην Ευρώπη. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Rock μας θυμίζει ότι οι Sentinel Beast σχηματίστηκαν στο Sacramento το 1984 και γρήγορα έφτιαξαν το ονομά τους με τους Kerry King (Slayer) και Kenny Powell (Omen/ Savage Grace) να είναι από τους πρώτους fans τους και μετά να τους ανακαλύπτει ο δαιμόνιος Brian Slager της Metal Blade. Το συγκρότημα δεν είχε την πορεία που θα ήθελε και διαλύθηκε το 1987 και να επανέλθει το 2007 με ένα reunion.
• Το καινούργιο άλμπουμ των νορβηγοισπανών (σ.σ. ωραίος συνδυασμός) Sirenia,  "Perils Of The Deep Blue", πούλησε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας στην Αμερική 900 αντίτυπα! Το συγκρότημα ήδη ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ του με τίτλο "The Seventh Life Path", που είναι το έβδομο στην δισκογραφίας τους και θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου.
• Δύο μεγάλα thrash συγκροτήματα, οι Testament και οι Exodus βγαίνουν κοινή περιοδεία με τον τίτλο "Dark Roots Of Thrash II". Θα περιοδεύσουν για 5 εβδομάδες στη Β.Αμερική, όπου κάθε βράδυ οι Testament θα παίζουν ένα επικό set με κλασικά κομμάτια τους, από την ιστορική thrash εποχή, αλλά και ολόκληρα άλμπουμ όπως τα "The Legacy"(1987), "The New Order"(1988) και "Practice What You Preach"(1989).
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Sam Andrew κιθαρίστας των Big Brother And The Holding Company , του συγκροτήματος που συνόδευε την Janis Joplin.  Ο Andrew είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς αλλά δεν πρόλαβε να αναρρώσει. Είχε σχηματίσει τους Big Brother And The Holding Company στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και με την Joplin άρχισε να συνεργάζεται από το 1966 ηχογραφώντας μαζί τα κλασικά Piece Of My Heart και Summertime. Ο Andrew παρέμεινε μέλος του συγκροτήματος έως και τη δεκαετίας του 90 ενώ έγραψε μουσική για ταινίες.
• Το ένατο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσουν οι The Quireboys με τίτλο 'St Cecilia And The Gypsy Soul'. Το περίεργο της όλης κυκλοφορίας είναι ότι το συγκρότημα που αν εξαιρέσεις το πρώτο άλμπουμ τους δεν είχαν ποτέ καμία ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, θα το κυκλοφορήσει σε μια ιδιαίτερα φιλόδοξη 4CD deluxed συσκευασία. «Αρχικά θέλαμε να ηχογραφήσουμε κάποια ακουστικά κομμάτια και κάποια καινούργια. Στο δρόμο αλλάξαμε γνώμη και προχωρήσαμε μόνο με καινούργια» δήλωσε ο τραγουδιστής Spike, που μαζί με τους Paul Guerin, Guy Griffin (κιθάρα) και Keith Weir (πλήκτρα) είναι η βάση των Quireboys.Την παραγωγή του 'St Cecilia And The Gypsy Soul' έκανε το συγκρότημα κι ο Martin Ekelund. Το τετραπλό box set θα συνοδεύεται ακόμα από το ακυκλοφόρητο live, Halfpenny Dancer, το ίδιο άλμπουμ, (δηλ το 'Halfpenny Dancer') στη studio ηχογράφηση του και  cd με ακυκλοφόρητο live συναυλία του 2010. Η κυκλοφορία του 'St Cecilia And The Gypsy Soul' θα γίνεις τις 30 Μαρτίου.
• Από τη βροχερή και γκρίζα Αγγλία στο ηλιόλουστο Μαϊάμι, μετακόμισε ο ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain. Δείτε εδώ το συγκρότημα του, τους The McBrainiacs να παίζει μπροστά από 30 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του 5ου Golfest Presented By Valspar Championship, καθότι ο Κος MCBrain είναι δεινός γκόλφερ.
• Διαβάστε εδώ που υπέγραψε ο ντράμερ των Nile, Γιώργος Κόλλιας και τι ετοιμάζει.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου