JUDAS PRIEST-INVINCIBLE SHIELD : ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ.....




 Οι Judas Priest μετά από 50 χρόνια δισκογραφικής  καριέρας, δεν έχουν να αποδείξουν τίποτε. Αλλά κι αν χρειαστεί, ΟΛΑ τα τελευταία άλμπουμ τους είναι δείγματα γραφής ενός Μεγάλου Metal Συγκροτήματος. Το Invincible Shield έρχεται σαν άξιος διάδοχος τού πριν 6ετίας Firepower, που δικαιολογημένα εντυπωσίασε, όπως και το καινούργιο! Το πυρακτωμένο εξώφυλλο, με την έντονα πολύχρωμη ένταση που σκορπάει ο συνδυασμός κόκκινου και κίτρινου, έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Panic Attack που ανοίγει το άλμπουμ και θα γίνει άνετα ένα συναυλιακό anthem και χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους εδώ και χρόνια. Το ίδιο και το ομώνυμο τραγούδι, με ένα ηλεκτροφόρο riff και πολύ καλή ερμηνεία του Halford. Από τα δυνατά κομμάτια  είναι και τα The Serpent and The King (από τα καλύτερα του δίσκου) όπως και τα Gates of Hell (κλασικοί Judas), Crown of Horns και το μανιασμένο As God Is My Witness, υπάρχουν στιμγμές που αισθάνομαι ότι παίζουν λυσασμένα, λες και είναι η τελευταία φορά! Δεν θα μπω στις συγκρίσεις με τα κλασικά Painkiller, Stained Glass ή Screaming For Vengeance γιατί το καθένα έχει την ομορφιά του, στην εποχή του. Όταν έχεις ένα τόσο καλό δίσκο ενός συγκροτήματος που έχει κλείσει 50 χρόνια δισκογραφικής καριέρας και ο τραγουδιστής θα συμπληρώσει φέτος τον Αύγουστο τα 73(!) χρόνια του, είσαι πολύ προσεκτικός τι γράφεις και πως το γράφεις. Γιατί αυτοί, είναι προσεκτικοί με την άψογη παραγωγή του Andy Sneap, την πλήρη αφομοίωση του Richie Faulkner στον ήχο τους και τη συμμετοχή του Glenn Tipton που αν και ταλαιπωρημένος από Parkinson, δίνει το παρόν στις ηχογραφήσεις και ενίοτε στις συναυλίες.  



Μακριά από υπερβολές και κορώνες (δισκάρα, έπος, δεν ξανά έγινε κ.α.), το Invincible Shield είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των Judas Priest στην μετά την επανασύνδεσή εποχή τους με τον Metal God. 

To Invincible  Shield κυκλοφορεί σε 2πλό μαύρο ή κόκκινο βινύλιο μονό digisleeve cd και deluxe έκδοση με σκληρό εξώφυλλο που περιέχει 3 τραγούδια παραπάνω. Όλα συνοδεύονται από 12 σέλιδο ένθετο.To Invincible Shield, σημείωσε την μεγαλύτερη είσοδο στο βρετανικό chart, στοNo.2, πίσω από την Ariana Grande και το άλμπουμ της. Πριν τη μεγάλη επιτυχία του Invincible Shield, η υψηλότερη θέση στο βρετανικό chart ήταν για το British Steel(1980), στο No.4, ενώ το αμέσως προηγούμενο άλμπουμ τους Firepower(2018) είχε φθάσει στο No.5.
Υ.Γ.
Όσο σκέφτομαι τι πήγε και έκανε με τους Fight και τους 2wo, τρελαίνομαι.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/10

13/3/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. ΤΟ ALBUM ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ROB...

    ΑπάντησηΔιαγραφή