WHITE WOLF: ΜΕΤΑΞΥ HARD ROCK KAI A.O.R.


 ΟΙ White Wolf ανήκουν στην κατηγορία των συγκροτημάτων που όταν κυκλοφόρησαν τους δίσκους τους, πέρασαν απαρατήρητοι και από το 1997 που παρατηρήθηκε μια αναβίωση του hard rock/A.O.R., κατάφερνα να δουν κάποιους δίσκους τους να επανεκδίδονται και να πάρουν δημοσιότητα, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν της εποχής τους! Σχηματίστηκαν το 1980 στο Edmonton του Καναδά και στην αρχή της καριέρας τους, ονομαζόντουσαν Slamm κι αργότερα Warrior. Θεωρήθηκαν σαν ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα σχήματα της hard/heavy σκηνής αν και ο ήχος τους ήταν καθαρά μελωδικός,  γι αυτό και θα τους συναντήσετε στις λίστες των A.O.R συγκροτημάτων. Έτσι το 1984 υπέγραψαν στην RCA και το πρώτο άλμπουμ τους Standing Alone, πούλησε 250.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο με τη σύνθεσή τους να αποτελούν οι Les Schwartz μπάσο, Don Wilk πλήκτρα/τραγούδι, Cam McLeod και Rick Nelson κιθάρες και Loris Bolzon ντραμς. Ο ήχος τους; Hard/heavy της εποχής και τα 2 video θα σας κατατοπίσουν πλήρως. Το εξώφυλλο  εύκολα χαρακτηρίζεται μάλλον σαν αστείο αφού ο υποτιθέμενος λύκος έχει πόδια πάπιας (με μεμβράνη) και άνετα συναγωνίζεται το εξώφυλλο Abominog των Uriah Heep.

Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Heavy, μας θυμίζει ότι το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει και στη χώρα μας, αλλά πέρασε απαρατήρητο. Έχοντας στις αποσκευές τους το πρώτο άλμπουμ, περιόδευσαν με επιτυχία στη Β. Αμερική και το 1985 πήγαν στην Ολλανδία για να ηχογραφήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους, Endangered Species(1986, Νο114 Αμερική). Ήταν η χρονιά που ο γερμανικός εκδοτικός κολοσσός BMG αγόρασε την RCA και πολλοί δίσκοι που κυκλοφόρησαν εκείνη την εποχή, έτυχαν ελάχιστου promotion.

Έτσι οι White Wolf διαλύονται το 1988 και εκμεταλλευόμενοι την άνθιση του A.O.R/Melodic Rock επαναχηματίζονται το 2007, κυκλοφορόντας το άλμπουμ Victim of the Spotlight με τον Don Wilk να έχει αλλάξει το όνομά του σε “Don Wolf” και μαζί με τον  Macleod να ασχολούνται με το συγκρότημα. Πρώτη κίνησή τους ήταν να επανακυκλοφορήσουν τα πρώτα 2 άλμπουμ σε μια digipack συσκευασία 2cd. To 2009 κυκλοφόρησαν το Live in Germany και από το 2016 εμφανίζονται σε clubs του Καναδά.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΡΙΧΑΡΔΟΣ

27/2/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου