OLDIES BUT GOODIES: GUESS WHO/SOFT MACHINE/GRAHAM NASH

 

    Οι Καναδοί Guess Who των μεγάλων επιτυχιών "American Woman", "These Eyes" και "No Time", επέστρεψαν με καινούργιο άλμπουμ. Τίτλος του Plein D'Amour και ήδη έχουν παρουσιάσει το πρώτο video single με τίτλο The King. Από την κλασική σύνθεση, παραμένει ο ντράμερ Garry Peterson, ενώ τα υπόλοιπα μέλη  Leonard Shaw πλήκτρα, πνευστά, Derek Sharp τραγούδι, κιθάρα, πιάνο, Michael Staertow κιθάρα και Michael Devin μπάσο, είναι όλοι μέλη από το 1990 και μετά.
Το όνομα των Soft Machine είναι άμεσα συνεδεμένο με την μουσική σκηνή του Canterbury. Το αγγλικό συγκρότημα έχει μια ιστορία 56(!) αφού σχηματίστηκαν το 1966 από τα ιστορικά μέλη Mike Ratledge, Robert Wyatt, Kevin Ayers και Daevid Allen. Το 2023 βρίσκει το συγκρότημα σε …νέες περιπέτειες και φυσικά με καινούργιο δίσκο που τιτλοφορείται Other Doors, που θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου. Το Other Door είναι το πρώτο τους μετά το Hidden Details(2018) κι όπως σημειώνουν οι ίδιοι είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία τους κι περιέχει τις τελευταίες ηχογραφήσεις με τον ντράμερ John Marshall. Το Other Doors θα κυκλοφορήσει σε cd, 2πλό βινύλιο και ψηφιακά. H
Σημερινή σύνθεση των Sopft Machine είναι Theo Travis σαξόφωνο, πιάνο, πλήκτρα, John Etheridge (ναι ο γνωστός κιθαρίστας) κιθάρα, Roy Babbington μπάσο και John Marshall ντραμς.



Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εδώ  https://softmachine.org/store?fbclid=IwAR2zXidjP6ApNUdvJILdMhpnwPCTQApEUNVeCZHkle-WUA3GYRIWlkTEWYk


Στις 19 Μαϊου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του 81χρονου Graham Nash, με τίτλο Now. Αυτό θα είναι το 7ο προσωπικό του άλμπουμ, με πρώτο το πολύ καλό Songs for Beginners (1971) αλλά και το επόμενο που ήταν το Wiild Tales. Το Now διαδέχεται το This Path Tonight(2016) αλλά και το Graham Nash: Live - Songs for Beginners / Wild Tales(2019) όπου ερμήνευσε ολόκληρα τα πρώτα 2 άλμπουμ του.

"Θεωρώ ότι το Νow είναι το πλέον προσωπικό άλμπουμ που έχω ηχογραφήσει γιατί σε αυτό το σημείο της ζωής μου, είχα να πω κάποια σημαντικάπράγματα». Ο Άγγλος Graham Nash, πρώην μέλος ττων Hollies αλλά και των Crosby Stills Nash and Young, θα βγει μεγάλη περιοδεία στην Αμερική για να γιορτάσει το πρώτο single που κυκλοφόρησε σαν συνθέτης όταν ήταν μέλος των Hollies.

27/2/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου