BON JOVI - ONE WILD NIGHT:LIVE 1985-2001 (2001)

Όταν πριν 3 χρόνια είχε ξεκινήσει η στήλη Τα Καλύτερα Live Άλμπουμ, είχαμε κάνει μια μεγάλη συζήτηση με τον Σπύρο Γιαννακόπουλο, ποια άλμπουμ από το χώρο του melodic/sleaze rock θα περνάγαμε αλλά σχεδόν κανένα δεν ήταν ολόκληρο ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτού ηχογραφημένο σε ένα συναυλιακό χώρο. Γι αυτό και στη στήλη έχουμε περάσει πολύ λίγα άλμπουμ από αυτή την κατηγορία μουσικής. Όμως το One Wild Night Live 1985–2001 (No20 Αμερική,  Νο2 Μ.Βρετανία) των Bon Jovi να και ηχογραφήθηκε σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, μπορεί να συμπεριληφθεί αφού μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλύτερο σύνολο των επιτυχιών του σε live ηχογράφηση και μάλιστα πολύ καλά παιγμένες. Οι ηχογραφήσεις καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο χρονικό εύρος 16 ετών (γι αυτό και στις νεότερες ηχογραφήσεις μπάσο παίζει ο Hugh John McDonald),  ξεκινώντας από το Τόκυο το 1985 και αφού περνούν από τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Γιοκοχάμα, φθάνουν στο 2000 στη Ζυρίχη, το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη. Όσο για το 2001 του τίτλου, αυτό ανατρέχει στη μοναδική studio ηχογράφηση του άλμπουμ που είναι το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο, "One Wild Night 2001"κι είναι από τα «δυνατά χαρτιά» του δίσκου!

Ξεκινώντας με το super classic It's My Life" και τους στίχους να τρέχουν ("It's my life/it's now or never/I ain't gonna live forever") η 5αντάδα των  Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Tico Torres, David Bryan και Alec John Such δείχνει τις άγριες διαθέσεις, στις οποίες το κοινό είναι έτοιμο να …ενδώσει. Τα «Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" και "Keep the Faith" δημιουργούν φρενίτιδα στο πλήθος, για να φθάσουμε στις 2 διασκευές έκπληξη, πρώτα το 'Rockin' in the Free World' του Neil Young που το λένε πολύ καλά αλλά και "I Don't Like Mondays" των Boontown Rats με τον Jon Bon Jovi να προσκαλεί στη σκηνή τον Bob Geldof για να το ερμηνεύσουν μαζί (από τη συναυλία στο Λονδίνο). Προσέξτε ότι στη εισαγωγή του τραγουδιού ο Bon Jovi,  τον καλωσορίζει κι απευθυνόμενος στον κόσμο λέει "Θα πρέπει να είστε περήφανοι που είναι δικό σας" ξεχνώντας ότι ο Geldof είναι Ιρλανδός κι όχι Άγγλος!!! Εκτός των παραπάνω τραγουδιών το One Wild Night Live 1985–2001 περιλαμβάνει και τα "Wanted Dead or Alive", "Runaway"(σ.σ. το έχω μεγάλο παράπονο που δεν το είπαν στην αθηναική συναυλία τους), «In and out of love(σ.σ. πάντα απορούσα που δεν έγινε μεγάλη επιτυχία), "Bad Medicine" αλλά και το "Something to Believe In"(καμία σχέση με το ομώνυμο τραγούδι των Poison). Αν έψαχνα για μια αδύνατη στιγμή, θα την έυρισκα στο "Someday I'll Be Saturday Night"που κάνει κοιλία….
    Το One Wild Night Live 1985–2001 ακούγεται δυνατά κι αν σάς «ξέφυγε" να το αποκτήσετε τότε, ποτέ δεν είναι αργά!
TRIVIA
To τραγούδι "One Wild Night" παρουσιάστηκε στο άλμπουμ τους Crush (2000) και η ηχογράφηση που συμπεριέλαβαν εδώ είναι καινούργια.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/9/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου