ΒΑΡΙΑ ΘΛΙΨΗ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο GARY BROOKER ΤΩΝ PROCOL HARUM


Ακόμα ένας μεγάλος που με τα τραγούδια του και τη ξεχωριστή φωνή του σημάδεψε τα νεανικά μας (κι όχι μόνο) χρόνια έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον 76 χρονο συνθέτη, πιανίστα και τραγουδιστή των ιστορικών Procοl Harum, Gary Brooker με την αιτία θανάτου να είναι ο καρκίνος.
Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 60 με τους Paramounts οι οποίοι σύντομα έγιναν Procol Harum και γνώρισαν επιτυχία με το πρώτο μικρό δίσκο που κυκλοφόρησαν, το αξεπέραστο 'A Whiter Shade Of Pale'(1967) που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, το Summer of Love .  Στην 55χρονη(!) καριέρα τους, οι Procol Harum κυκλοφόρησαν 12 studio άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το Novum(2017). Πρέπει όμως να σταθούμε στην ομορφιά των άλμπουμ τους Procol Harum(1967), Shine On Brightly(1968),  A Salty Dog(1969), του αρτίστικου Grand Hotel (1973), Procol’s Ninth (19750 και του μαγικού Something Magic (1977). Είχε ακόμα ηχογραφήσεις 3 studio κι 1 live προσωπικά άλμπουμ. Ο Brooker ήταν παντρεμένος μες την Ελβετίδα Françoise Riedo, την οποία γνώρισε το 1965 και παντρεύτηκε το 1968 χωρίς να έχουν παιδιά.
Εμείς τον ευχαριστούμε για την όμορφη μουσική, τις υπέροχες μελωδίες του και την χαρακτηριστική φωνή, που έντυσε τα νεανικά χρόνια μας και μείναμε με το παράπονο πως δεν τους είδαμε πότε live στη χώρα μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 

Α.Ρ.

22/2/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου