ROCK INCIDENT187: ΟΤΑΝ Ο ΚΚ DOWNING ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ JIMI HENDRIX


Ο πρώην κιθαρίστας των Judas Priest, K.K. Downing έχει επανέλθει στην επικαιρότητα αλλά και στη δισκογραφία με το καινούργιο συγκρότημα του, τους KK’s Priest. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC Radio 2 και στην εκπομπή Rock Show with Johnnie Walker, θυμήθηκε ένα περιστατικό που έζησε το καλοκαίρι του 1970 στο Isle of Wight Festival με πρωταγωνιστή τον Jimi Hendrix.
Όντας fan του μεγάλου κιθαρίστα, ο KK Downing κατάφερε να μπει στο καμαρίνι των Jimi Hendrix Experience (Mitch Mitchell ντραμς, Billy Cox μπάσο) και να πάρει ένα αναμνηστικό.
“Την πρώτη φορά που είδα τον Jimi Henrdix ήταν το 1967 στο Coventry Theatre καιο ήταν καταπληκτικός. Στάθηκα τυχερός, γιατί τον είδα συνολικά 6 φορές(!), συμπεριλαμβανομένων των 2 εμφανίσεων του στο Royal Albert Hall το 1969. Τότε είχα πάει για ένα αυτόγραφο στα παρασκήνια και μου το έδωσε!
“Όμως η ιστορία που έζησα στο Isle Of Wight festival ήταν φοβερή» λέει ο KK.."Ήμουν με ένα φίλο μου έξω από το καμαρίνι του που για την περίσταση ήταν ένα τροχόσπιτο. Κυττάξαμε από το παράθυρο και τους είδαμε και τους 3 να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι ενώ γύρω τους ήταν πολλές γυναίκες. Είχαμε πάρει τις μπαγκέτες του Mitch Mitchell] και ένα άδειο μπουκάλι Coca Cola του Hendrix. Ένιωσα μεγάλη χαρά που είχα καταφέρει να πάρω κάτι δικό του!. Ο Hendrix είχε την ικανότητα να παρασύρει σε φρενίτιδα τον κόσμο που τον παρακολουθούσε τόσο με το παίξιμό του όσο και με την ίδια την εμφάνισή του». Ηθικό δίδαγμα: Για ακόμα μια φορά, διαβάζουμε πως τα δικά μας ινδάλματα, είχαν κι έχουν και αυτοί τους δικούς τους ήρωες. Ο τρόπος που μιλάει ο KK για τον Hendrix είναι ενδεικτικός του σεβασμού αλλά και της ικανοποίησης που είχε , παίρνοντας το …άδειο μπουκάλι!
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

31/5/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου