H GLAM ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ TIGERTAILZ


Οι Tigertailz κατάγονται από το Κάρντιφ της Ουαλίας κι είναι από τα πιο γνωστά glam rock συγκροτήματα της Μ.Βρετανίας. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους είναι το τραγούδι "Love Bomb Baby"  από το επίσης πιο πετυχημένο άλμπουμ τους με τίτλο Bezerk (1990, Νο 36Μ.Βρετανία).
Πρωτοεμφανίστηκαν το 1983 με το όνομα Stagefright με ιδρυτικά μέλη τους Pepsi Tate μπάσο και Ian Welch ντραμς. Έβαλαν αγγελία ένα κατάστημα δίσκων στο Κάρντιφ και σχεδόν αμέσως απάντησε ο κιθαρίστας Jay Pepper και λίγο αργότερα οι Phil Harling (κιθάρα) και Jim Dovey (τραγούδι). Με αυτή τη σύνθεση άρχισαν να εμφανίζονται σε clubs του Κάρντιφ ώσπου ο τραγουδιστής Jim Dovey αποχώρησε και δια της πετυχημένης μεθόδου της αγγελίας μέσω καταστήματος δίσκων, προσλαμβάνουν τον Steevi Jaimz.Λίγο αργότερα κι ο ντράμερ Ian Welch αποχωρεί και αντικαθίσταται από τον Ace Finchum. Με σύνθεση  Steevi Jaimz, Jay Pepper, Pepsi Tate και Ace Finchum, υπογράφουν στην Music For Nation και κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Young And Crazy (1987) που έβγαλε το single, "Livin' Without You". Οι αλλαγές στη σύνθεσή τους συνεχίζονται με τον Steevi Jaimz να αποχωρεί και να τον αντικαθιστά ο Kim Hooker, με τον οποίο ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Bezerk (1990, Νο 36 Μ.Βρετανία). Το Bezerk είναι καλύτερο του Young And Crazy αν και τα δύο αυτά άλμπουμ τους είναι ενδεικτικά τόσο του ήxου τους όσο και του βρετανικού glam rock εκείνης της εποχής. Η επιτυχία του Bezerk και του single "Love Bomb Baby" κάνει τη δισκογραφική τους εταιρεία να τους προτείνει να επαναηχογαφήσουν την πρώτη επιτυχία τους "Livin Without' You" με τη φωνή του Hooker, με το συγκρότημα να γνωρίζει και άλλες δύο μικρές επιτυχίες, στη χώρα τους με τα "Noise Level Critical" και "Heaven".
Tο 1991 κυκλοφόρησαν μόνο στην Ιαπωνία τη συλλογή Banzai! που περιείχε μόνο B sides (σ.σ. τότε κυκλοφορούσαν 7ιντσα singles βινυλίου) όπου μεταξύ των 9 τραγουδιών είχαν συμπεριλάβει και τις διασκευές τους στα "Creeping Death" των Metallica και "Peace Sells" των Megadeth!


Το συγκρότημα διαλύθηκε σε μια εποχή που μπορούσε ακόμα να συνεχίσει την καριέρα του. Εντάσεις μεταξύ τους και στειρότητα καινούργιων συνθέσεων, τους οδήγησαν στη διάλυση. Επανασυνδέθηκαν το 2005 με τα νομικά, προβλήματα να τους αναγκάζουν να πάνε δικαστικά με τον πρώην τραγουδιστή τους Steevi Jaimz,σχετικά με τη χρήση του ονόματος. Τελικά τα μέλη κέρδισαν τη δική και συνέχισαν να εμφανίζονται κάτω από το όνομα Tigertailz αλλά πλέον είχε χαθεί η λάμψη. Η περιοδεία της επανασύνδεσης πέρασε από Σουηδία και Ισπανία όπου έπαιξαν μπροστά από 70.000 σε ένα φεστιβάλ που εμφανιζόντουσαν ακόμα και οι Whitesnake και Twisted Sister. Έκτοτε εμφανίζονται σε διάφορα φεστιβάλ.
To 2006 το ιδρυτικό μέλος του Pepsi Tate διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και λίγο αργότερα πέθανε. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την κυκλοφορία της συλλογής Banzai! Κυκλοφόρησαν 6(!) άλμπουμ που δεν χρίζουν σημασίας.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ…
Οι Tigertailz μπορεί να ήταν ένα…κραχτό συγκρότημα του glam rock όμως αυτό που έκαναν, το  έκαναν καλά! Γι αυτό και προτείνονται τα πρώτα 2 άλμπουμ τους που ήταν χαρακτηριστικά και του ήχου αλλά και της καριέρας τους .
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Young and Crazy (1987)
Bezerk (1990)
 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

23/11/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου