NEWS OF THE WORLD (23/11/20)


• Με τους Genesis να έχουν άμεσα σχέδιά για επιστροφή στις περιοδείες μόλις λήξει η πανδημία, ο ντράμερ τους Phil Collins, εμφανίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και σε κακή κατάσταση μετά το διαζύγιό του με την Orianne Cevey που του στοίχισε την εξοχική κατοικία του στη Φλόριδα, αξίας 40.000.000$. Ήδη πρώην συζυγός του Orianne εγκαταστάθηκε εκεί με το νέο της σύζυγο. 

• Σε δημοπρασία θα βγει ο δίσκος που κρατούσε ο δολοφόνoς του John Lennon, Mark David Chapman. Πρόκειται για το άλμπουμ Double Fantasy που ο Lennon είχε υπογράψει πριν πυροβοληθεί. Η τιμή εκκίνησής του είναι τα $400,000 και συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση γνησιότητας και φυλάσσεται σε Plexiglass.
• Ο πρώην κιθαρίστας των Whitesnake, Bernie Marsden, ανακοίνωσε ότι διαθέτει τους ενισχυτές Marshall με τους οποίους έπαιζε την εποχή που ήταν μέλος των Whitesnalke, προς πώληση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εξοπλισμός φυλασσόταν σε μια φάρμα κοντά στο σπίτι του στο Buckinghamshire. Εκτός των ενβισχυτών, στη  λίστα με τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν υπάρχουν ενισχυτές, μόνιτορ, κιθάρες, πλήκτρα και πετάλια εφέ, αλλά και ένα drum kit ειδικά φτιαγμένο για τον Cozy Powell, που ήταν κουμπάρος του Marsden. Η δημοπρασία θα γίνει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου και μέρος των εσόδων της θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό οργανισμό που συγκεντρώνει τρόφιμα για άστεγους.

• Οι Blackmore’s Night παρουσίασαν το lyric video για το χριστουγεννιάτικο τραγούδι τους «It Came Upon A Midnight Clear" από το επερχόμενο EP "Here We Come A-Caroling" που θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου.
• Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Guns N' Roses αναθεώρησαν τις ημερομηνίες της περιοδείας τους σε Αυστραλία και Ν.Ζηλανδία για το Νοέμβριο του 2021.


• Ένα καινούργιο βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία των Van der Graaf Generator θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Sonicbond. Τίτλος του Van der Graaf Generator On Track και το όνομα του συγγραφέα είναι Dan Coffey όπου περιλαμβάνει αναλύσεις όλων των άλμπουμ τους αλλά κι όλων των τραγουδιών τους!
• Οι Vixen έχουν ξεκινήσει να ηχογραφούν τα καινούργια τραγούδια τους για το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει το νέο έτος. Οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν είναι ότι παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Fred Coury, ντράμερ των Cinderella κι ένα από τα τραγούδια που θα περιέχει είναι η διασκευή του «'You Oughta Know [By Now] πρώτη εκτέλεση από τον Ray Kennedy.
• Το καινούργιο άλμπουμ των AC/DC, "Power Up"εκτός απ΄ότι πήγε στο Νο1 του βρετανικού chart, σημείωσε και τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Συγκεκριμένα, πούλησε 62.000 αντίτυπα 7.000 περισσότερα από τα 55.000 της Kylie Minogue για το καινούργιο άλμπουμ της "Disco". Το "Power Up" είναι το πρώτο No. 1 του συγκροτήματος στη Μ.Βρετανία, μετά το "Iron Man 2" του 2010!  Το "Power Up" πήγε No. 1 και στο αμερικάνικο chart του Billboard με πωλήσεις ισοδύναμες με 117,000 αντίτυπα (οι φυσικές και οι ψηφιακές).
• Το lyric video του πρώτου single τους με τίτλο "Drilled To Kill"παρουσίασαν οι MSG από το καινούργιο άλμπουμ τους  "Immortal". Ερμηνευτής είναι ο Ralf Scheepers των Primal Fear κι Derek Sherinian (πρώην Dream Theater) στα πλήκτρα.




• Τώρα με το γενικό εγκλεισμό, οι καλλιτέχνες προωθούν ακόμα περισσότερο τη φυσική μορφή της μουσικής τους. Δείτε τον Bruce Dickinson να ανοίγει τις συσκευασίας cd, video και βινύλιου τους καινούργιου (αχρείαστου) live άλμπουμ των Iron Maiden, "Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City". Εκτός από τις πολυτελείς συσκευασίες, προσέξτε τα μαλλιά του Dickinson που είναι στο φυσικό άσπρο χρώμα τους και το αρκουδάκι-πιλότο δίπλα του με τα αρχικά του.


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο τραγουδιστής Δημήτρης Ψαριανός που είχε γίνει γνωστός ερμηνεύοντας τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι μαζί με τη Φλέρη Νταντωνάκη. Το 1980 ερμήνευσε τραγούδια από το άλμπουμ «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου. Η μεγάλη επιτυχία με την οποία έμεινε στην ιστορία ήταν η υπέροχη μπαλάντα «Μικρή και Τριανταφυλλένια» από το Μεγάλο Ερωτικό.

 
• Για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι Ozric Tentacles έχουν προγραμματίσει μια live εμφάνιση από το Blue Bubble Studios. Η μετάδοση θα γίνει μέσω Facebook στις 7PM GMT/2PM EST.
• Το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα Joel Hoekstra (Night Ranger, Whitesnake) τιτλοφορείται  13 και μαζί του παίζουν οι  Russell Allen τραγούδι, Tony Franklin μπάσο, Vinny Appice ντραμς και Derek Sherinian πλήκτρα.
• Οι Magic Bus έρχονται από τη Λειβαδιά και ανήκουν στην κατηγορία του ελληνόφωνου rock και η ιστορία τους ξεκινά από το 2017. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Βαλάντη Δάφκο-Φωνή, Ερμή Σουλτανόπουλο -Κιθάρες, Φωνητικά, Ντίνα Αργυρίου –Μπάσο και Πάρη Γάτσιο τύμπανα. Το τραγούδι «Ταξίδι Εντός» προέρχεται από τον πρώτο δίσκο τους “Το Κάστρο”. Επικοινωνία: Facebook: https://www.facebook.com/The-MAGIC-BUS-104639620283690/


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου