NEWS OF THE WORLD (13/7/20)

• Ένα νόμισμα σε δύο διαφορετικές κοπές, μια ασημένιο και μια χρυσό, θα δει ο Elton John να διατίθεται από την Τράπεζα της Αγγλίας. Η ποσότητα τους είναι μόνο 15.000 αντίτυπα.
• Αίσθηση έχει προκαλέσει η συνεργασία των Tony Iommi και Brian May σε ένα καινούργιο project. Η συνεργασία των δύο σπουδαίων κιθαριστών έχει ξεκινήσει από το 2013 και φαίνεται ότι τώρα μπορεί να υλοποιηθεί. «Γνωριζόμαστε από παλιά και έχω μεγάλη εκτίμηση προς τον «πατέρα του heavy metal». Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο γι αυτόν, είναι αγαπημένος φίλος μου” είπε ο May. «Όταν ήμουν άρρωστος ήλθε και με επισκέφτηκε και του έπαιξα ορισμένα riff που είχα γράψει» λέει ο Iommi. Οι δύο κιθαρίστες άκουσαν τα riff που έχουν γράψει και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να τα σχηματοποιήσουν σε τραγούδια και άρχισαν σιγά σιγά να δουλεύουν αυτή την ιδέα.   Ο Tony Iommi νίκησε τον καρκίνο κι από το 2018 δουλεύουν μαζί. Ο Iommi έχει δηλώσει ότι έχει υλικό προς ηχογραάφηση αλλά η εγκλεισμός της πανδημίας δεν τον άφησε να ηχογραφήσει, κάτι που ελπίζει να συμβεί τώρα.  O χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Brian May είχε συμμετάσχει σε 2 τραγούδια (“Goodbye Lament” και “Flame On”) στο προσωπικό άλμπουμ του Iommi του 2000.
• «Dirty Like The City" είναι ο τίτλος του video single που δημοσιοποίησαν οι Alcatrazz. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Stevie Vai και προέρχεται μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου.
• Σύμφωνα με τον Joe Bonamassa, το καινούργιο άλμπουμ των Black Country Communion δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2022!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο jazz ντράμερ Joe Porcaro, πατέρας των Jeff, Steve και Mike Porcaro που ήταν μέλη των Toto.

• Μετά από 16 χρόνια, το Lazy Club κλείνει ή καλύτερα ο ιδιοκτήτης του Σπύρος (πάντα Lazy) Δραμυτινός το πουλάει. Το club θα κλείσει στο τέλος του καλοκαιριού και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μέσω του facebook με τον Σπύρο για την τυχόν διάδοχη κατάσταση.
• Ακούστε ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι από τους Deep Puple. Τίτλος του “Nothing t All” μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ τους "Whoosh!"
• Το ακούμε αλλά δεν το έχουμε δει. Για ακόμα ο γιός του Eddie Van Halen και μπασίστας των Van Halen, Wolfgang Van Halen, δήλωσε ότι πλησιάζει η ημέρα που θα κυκλοφορήσει.
• Ένα ντοκιμαντέρ στους New York Dolls ετοιμάζει ο Martin Scorsese, σε συνσκηνοθεσία με τον David Tedeschi.  Το ντοκιμαντέρ θα εστιάζει στον τραγουδιστή του συγκροτήματος David Johansen και θα παρουσιαστεί το2021.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η πρώτη τραγουδίστρια των Fairport Convention, Judy Dyble από καρκίνο στον πνεύμονα. Είχε τραγουδήσει μόνο στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος και είχε πολλούς προσωπικούς δίσκους.
• Δείτε το επίσημο lyric video των Lionheart για το καινούργιο τραγούδι τους "Thine Is The Kingdom". Το τραγούδι υπάρχει μέσα στο καινούργιο άλμπουμ τους  "The Reality Of Miracles" που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου.
• Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμα του στην Καλιφόρνια, ο εγγονός του Elvis Presley, Benjamin Keough. Ήταν γιός της Lisa Mari Presley και ήταν μόλις 27 ετών. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου του με πιθανότερη αιτία την αυτοκτονία. Ο Keough ήταν χαμηλών τόνων και έμοιαζε του παππού του!
• Δείτε το lyric video για το καινούργιο τραγούδι των Jefferson Starship, που επιστρέφουν στην δισκογραφία μετά από 12 χρόνια με νέο Ε.Ρ. που τιτλοφορείται "Mother of the Sun". Το τραγούδι τιτλοφορείται "It's About Time" και στη σύνθεση συμμετέχει η 81χρονη σήμερα η παλιά τραγουδίστρια του συγκροτήματος Grace Slick. Το EP τιτλοφορείται Mother of the Sun και η σημερινή τραγουδίστρια του συγκροτήματος η οποία τραγουδάει στο EP ονομάζεται Cathy Richardson.
• Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, oι Metallica πρόκειται να αγοράσουν τα δικαιώματα τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Πίσω από αυτή την επιχειρηματική κίνηση βρίσκεται ο manager του συγκροτήματος Cliff Burnstein, ο οποίος μαζί με άλλους επενδυτές ίδρυσαν την Worldwired Music IP Fund που σκοπός της είναι να αγοράσει τραγούδια και άλλα πνευματικά δικαιώματα μουσικών και συγκροτημάτων, με αρχικό κεφάλαιο 500.000.000$. Η κίνηση είναι ίδια με αυτή που είχε κάνει πριν 30 και παραπάνω χρόνια ο Michael Jackson όταν είχε αγοράσει τα δικαιώματα των Beatles, ενώ πολλοί θυμήθηκαν την ιστορία με το Napster, τότε που οι  Metallica προσπάθησαν να προστατεύσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα κάνοντας μηνύσεις.
• Απολαύστε ένα μοναδικοί video διάρκειας 28λεπτών από το 1971 όπου ο Neil Young παίζει κιθάρα, φυσαρμόνικα και τραγουδάει σε εκπομπή του BBC.

.












Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου