NEWS OF THE WORLD (17/12/19)

• Για την Record Store Day της 29ης Νοεμβρίου, που διοργανώθηκε στην Αμερική σε συνδυασμό με την Black Friday, επανακυκλοφόρησε στον περιορισμένο αριθμό των 3.500 αντιτύπων το άλμπουμ του Joe Satriani, Surfing With the Alien που αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 1987. Η καινούργια έκδοση του άλμπουμ έχει μια βασική διαφορά με την αρχική κυκλοφορία αφού το εξώφυλλό είναι αρκετά διαφορετικό με τη φιγούρα του Ασημένιου Surfer να λείπει αφού η Marvel που έχει τα δικαιώαμτα του δεν του έδωσε άδεια κι έτσι στη θέση του μπήκε το Machine Head μιας κιθάρας.
• Οι Brian May και Roger Taylor ανάρτησαν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους με ένα animation video με τίτλο "Thank God It's Christmas". Η μουσική του τραγουδιού είχε κυκλοφορήσει το 1984 με τη φωνή του Freddie Mercury.
• Οι Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν την αποχώρηση του κιθαρίστα Josh Klinghoffer και την επιστροφή του John Frusciante στο συγκρότημα. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Klinghoffer είχε παίξει στα άλμπουμ "I'm With You" και "The Getaway", ενώ ο John Frusciante είχε γίνει μέλος τους το 1988 όταν πήρε τη θέση του αποθανόντος Hillel Slovak.
• Δείτε το εντυπωσιακό video με το άνοιγμα του box set των Tool, "Fear Inoculum".
• Για να είμαστε ειλικρινείς μες τον εαυτό μας, όλοι μας περιμέναμε μια τέτοια δήλωση. Μετά λοιπόν την εμφάνιση του Bruce Dickinson με την Quebec Symphony Orchestra, όπου ερμήνευσε το έργο του Jon Lord,  "Concerto For Group And Orchestra", ο τραγουδιστής των Iron Maiden δήλωσε ότι θα ..καλόβλεπε μια συναυλία με τα τραγούδια των Iron Maiden και τη συνοδεία Συμφωνικής.
• Το καινούργιο άλμπουμ των Who που φέρει τον τίτλο απλά "Who", μπήκε κατ ευθείαν στο Νo. 3 του βρετανικού char, γίνοντας έτσι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που πάει σε τόσο ψηλή θέση μετά το LP "Face Dances" του 1981! Δηλαδή μετά από 38 χρόνια! Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι τι μεγάλο αγγλικό συγκρότημα έχει μόνο ένα Νο1 στη χώρα του, το 1981 με το άλμπουμ Who’s Next, ενώ το προηγούμενο άλμπουμ τους "Endless Wire" είχε φθάσει έως το No. 9. Οι πωλήσεις του καινούργιου τους άλμπουμ, άγγιξαν τις 90.000 αντίτυπα σε φυσική ή ψηφιακή μορφή, νούμερο εντυπωσιακό για τα δεδομένα της εποχής. ΣτοΝο1 του βρετανικού chart πήγε ο 74(!)χρονος Rod Stewart.
• Αυτό είναι το πρώτο video single που παρουσίασαν οι Black Swan (Robin McAuley, Reb Beach, Jeff Pilson και Matt Starr). Τίτλος του τραγουδιού "Shake The World".
• Στον πάγο έβαλε ο David Byrne τις όποιες φήμες ήθελαν τους Talking Heads να επανασυνδέονται!
•  Παρ όλο που ο Paul McCartney έχει ηχογραφήσει ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, δεν θα το ακούσουμε ποτέ αφού όπως λέει ο ίδιος το έχει ακούσει μόνο η οικογένεια του και τα εγγόνια του!
• Οι Demons and Wizards (Jon Schaffer και Hansi Kürsch) παρουσίασαν το πρώτο video single για το τραγούδι τους "Diabolic" μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους "III".
• Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αρχικός τραγουδιστής των Flamin' Groovies, Roy Loney. Τα αίτια θανάτου του δεν ανακοινώθηκαν.
• Δια στόματος Zakk Wylde, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στην No More Tours του Ozzy!
• Σύμφωνα με τις δημόσιες σχέσεις του Miller Park του Milwaukee, η περιοδεία των Motley Crue, Poison, Def Leppard και Joan Jett, είναι η πρώτη περιοδεία που περνάει από το συγκεκριμένο χώρο και πουλάει τόσο γρήγορα όλα τα εισιτήρια! Η περιοδεία The Stadium Tour θα περάσει από το Miller Park στις 18 Αυγούστου 2010 με τη χωρητικότητα του χώρου αν είναι 42.000 θεατές!
• Αυτό είναι το official video για το καινούργιο τραγούδι των Aeons in Solitude “White Witch. Το τραγούδι προέρχεται από το δίσκο τους ’Mourning Cloak'' που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον  τραγουδιστή και συνθέτη Άλεξ Ρούσσο τον Μάιο του 2016 και ξκίνησε σαν solo project, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε full band project τον Μάιο του 2018. Ο ήχος τους αποτελείται από Doom / Gothic metal με progressive στοιχεία.
• Μετά από 12 δισκογραφικής απουσία, ο πρώην οργανίστας των Styx, Dennis De Young θα κυκλοφορήσει το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "26 East: Volume 1” όπου στο τραγούδι  "The Good Old Days" τραγουδάει μαζί με τον Julian Lennon. Η ιδέα για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του, προήλθε από το γείτονά και φίλο του Jim Peterik (Survivor) που του έστειλε ένα demo με υλικό του. Η συμμετοχή του Julian Lennon προήλθε, γιατί όταν έγραφε το τραγούδι ο DeYoung, είχε στο μυαλό του τον John Lennon! O τίτλος του άλμπουμ "26 East: Volume 1”, προέρχεται από τη διεύθυνση που ο DeYoung μεγάλωσε, 26 E 101st Place στο Roseland του Σικάγο!  Λίγο πιο κάτω έμεναν τα δίδυμα αδέλφια Panozzo (μπάσο και ντραμς) στο Νο 101 Εeast. Οι τρεις τους αρχικά είχαν σχηματίσει τους Trade Winds, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε Styx.
• Στο πρόσφατο παρελθόν του 1991 μας μεταφέρει η Σήραγγα του Χρόνου. Κι αυτό για να θυμηθούμε το video των Nirvana, "Smells Like Teen Spirit" που ξεπέρασε το 1.000.000.000 (1 dis) views στο YouTube. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι πριν 2 μήνες το ίδιο νούμερο ξεπέρασε και το Video των Guns’n’Roses, “Sweet Child O’ Mine”.






















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου