ΤΟ 'POUR SOME SUGAR ON ME" ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Η επιτυχία έχει χτυπήσει την πόρτα των Def Leppard από το 1981 όταν κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους High 'n' Dry που έγινε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική. H κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο Pyromania και τα 4 πετυχημένα singles που έβγαλε το άλμπουμ, έφθαναν για να τους στείλουν στην κορυφή. Η κυκλοφορία του τέταρτου  άλμπουμ τους Hysteria τους εκτόξευσε και σε αυτό βοήθησε το "Pour Some Sugar on Me"που ήταν το τρίτο single που επέλεξε η εταιρεία για να το κυκλοφορήσουν/προωθήσουν. Είχαν προηγηθεί τα "Animal"και "Women". Το  "Pour Some Sugar on Me"σταμάτησε στο Νο18(!) του ξενέρωτου βρετανικού chart και στοΝο2 του αμερικάνικου, πίσω από το"Hold On to the Nights" του Richard Marx.
Βασικός συνθέτης του είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Joe Elliott, που κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ Hysteria, έπαιξε το βασικό riff  με μια ακουστική κιθάρα στο studio. Το άκουσε ο παραγωγός Robert John “Mutt” Lange κι άρχισαν να το δουλεύουν για να το κάνουν….τραγούδι. Ο Lange που εκείνη την εποχή ήταν το 6ο μέλος του συγκροτήματος, είχε ακούσει όλο το υλικό και είχε τους είχε ζητήσει ένα τραγούδι που θα εκτόξευε το δίσκο. Μαζί με τους Phil Collen, Steve Clarke και Rick Savage δούλεψαν το “Pour some Sugar on me” που μέσα σε 2 εβδομάδες ήταν έτοιμο.
Πολλά έχουν γραφτεί κατά περιόδους για το από πού εμπνεύστηκε τους στίχους του ο Elliott. Ο ίδιος είχε πει ότι είχε στο μυαλό του τα τραγούδια Walk This Way στην εκτέλεση των Aerosmith μαζί με τους Run-DMC και το of "Bang A Gong (Get It On)" των T. Rex, ενώ παλαιότερα είχε δηλώσει ότι εκείνη την εποχή που έγραφε τη μελωδία του, άκουγε τη μεγάλη επιτυχία των Archies, "Sugar, Sugar" (1969), όπου προς το τέλος των στίχων ακούγεται η φράση
Pour a little sugar on it baby.
Οι στίχοι μιλούν για το σεξ κι επειδή δεν μπορούσε να ειπωθεί διαφορετικά για λόγους λογοκρισίας, με την έκφραση  "Pour Some Sugar On Me", μεταφορικά έστω μιλάει για την όποια σεξουαλική προτίμηση έχει ο καθένας/καθεμία.
TRIVIA
Ήταν τόσα τα έξοδα παραγωγής του άλμπουμ, που στο τέλος του 1988 το Hysteria είχε πουλήσει 3.000.000 αντίτυπα αλλά τα έσοδα δεν έφθαναν να καλύψουν τα συνολικά έξοδα που είχαν ξεπεράσει τα 5.000.000$
TO VIDEO
Για το τραγούδι ετοιμάστηκαν 2 διαφορετικά video, δείγμα  της ευμάρειας της εποχής. Η πρώτη και η πλέον δημοφιλής, παρουσιάζει το συγκρότημα να παίζει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ιρλανδέζικο αρχοντικό, το Mount Merrion House στο Stillorgan του Δουβλίνου, όταν ξεκινά η κατεδάφισή του με πρωταγωνίστρια την σιδερένια μπάλα της κατεδάφισης και την εύσωμη  και…. μοβόρα υπεύθυνη της κατεδάφισης που κέρδισε τις εντυπώσεις. Το video είχε βιντεοσκοπηθεί πριν το τραγούδι γίνει επιτυχία, δεν άρεσε στο συγκρότημα κι έτσι γύρισε κι ένα δεύτερο που το προόρισε για το αμερικάνικο MTV! Πάντως στην Ελλάδα μεγάλη επιτυχία γνώρισε η πρώτη έκδοση του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

25/5/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου