ROCK INCIDENT 53: ΠΩΣ Ο PHIL COLLINS….ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΤΡΑΜΕΡ ΣΤΟΥΣ GENESIS

Βρισκόμαστε στο 1970 και οι Genesis κυκλοφορούν το (πολύ καλό) άλμπουμ τους Trespass, το τελευταίο με τον John Mayhew στα ντραμς που αποχώρησε κι έτσι το συγκρότημα που ήδη η καριέρα του αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της, βάζει αγγελία για τον αντικαταστάτη του. Μεταξύ των πολλών κι ο νεαρός ηθοποιός και γεμάτος φιλοδοξίες Phil Collins που έως τότε έπαιζε ντραμς στους Flaming Youth,  που αν δεν είχε παίξει ο Collins δεν θα τους ήξερε κανείς. Έως τότε ο Phil Collins είχε καριέρα σαν ηθοποιός έστω και σε μικρούς ρόλους, έχοντας παίξει στο μιούζικαλ Oliver (του Charles Dickens) το ρόλο του Artful Dodger και είχε εμφανιστεί σαν κομπάρσος στις ταινίες A Hard Day’s Night (1964) των Beatles κι ακόμα Calamity the Cow (1967) και Chitty Chitty Bang Bang (1968), πάντα σε ρόλους κομπάρσου.
Οι ακροάσεις για τη θέση του ντράμερ στους Genesis γινόντουσαν στο σπίτι των γονέων του τραγουδιστή Peter Gabriel (σ.σ. καταγόταν από πλούσια οικογένεια) και πριν από αυτόν  υπήρχαν δεκάδες υποψήφιοι για τη θέση. Έως τότε ο Collins δεν είχε ακούσει το συγκρότημα ούτε ήξερε τι μουσική έπαιζαν!!!!. Ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα και ο Collins είχε μένει από τους τελευταίους, όταν τον πλησίασε ο Gabriel και του είπε “Δεν πας να κάνεις μια βουτιά στην πισίνα, προηγούνται πολλοί πριν από εσένα». Έτσι πήγε στην πισίνα που ήταν ακριβώς έξω από το χώρο που γινόντουσαν οι ακροάσεις κι άκουσε τι έπαιζαν και τι ζήταγε το συγκρότημα. Όταν ήλθε η σειρά του ήταν πολύ εύκολο  να ανταποκριθεί σε αυτά που τού ζήτησαν αφού τα είχε τα είχε ακούσει!!!
Ο Phil Collins ήταν ο τέταρτος ντράμερ των Genesis αφού είχαν προηγηθεί οι Chris Stewart, John Silver και John Mayhew. Το πρώτο άλμπουμ που ηχογράφησε μαζί τους ήταν το Nursery Cryme (1971). Διαβάστε εδώ την ιστορία του ιστορικού κομματιού τους Musical Box.

 
TRIVIA
  • Ένα χαρακτηριστικό γεγονός της μουσικής του αντίληψης, έγινε γνωστό αφού γνώρισε τη μεγάλη επιτυχία με τους Genesis από τη διευθύντρια του μουσικού σχολείου που φοιτούσε σε ηλικία 5 ετών!!!! H Kα Barbara Speake, είπε ότι έλαβε μέρος σε ένα τραγουδιστικό διαγωνισμό ταλέντων τραγουδώντας και διέκοψε την ορχήστρα που τους συνόδευε γιατί έπαιζε το ρυθμό σε λάθος τόνο! Κι είχε δίκιο!!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
13/12/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου