ROCK INCIDENT 28: ΠΟΙΟΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ WISHBONE ASH ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ IMAGINE TOY JOHN LENNON!

Στο σημερινό Rock Incident φιλοξενούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που αφορά τους Wishbone Ash και τον John Lennon. Και μάλιστα το πιο εμπορικό άλμπουμ του, το Imagine!
Βρισκόμαστε στο 1971, κι ο John Lennon έχει ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ του Imagine. Την ίδια εποχή οι Wishbone Ash ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Pilgrimage. Η ώρα είναι 11 το βράδυ όταν χτυπάει το τηλέφωνο στο studio και ζητά τον  κιθαρίστα Ted Turner. “Θέλει σαν έλθεις για μια ηχογράφηση;” Τον ρωτά η φωνή στο τηλέφωνο κι ο Turner νομίζοντας ότι είναι για άλλη ημέρα, απαντά θετικά «Ωραία, έλα τώρα» του λέει. “ Μα είμαι κουρασμένος, ηχογραφούσα όλη την ημέρα» κατορθώνει να πει ο Turner». “Πρόκειται να ηχογραφήσεις για τον John Lennon” – “Έρχομαι αμέσως» λέει ο Turner και μια από τις ομορφότερες βραδιές της ζωής του μόλις ξεκίναγε!
Σε λίγο μια κατάλευκη Rolls Royce τον παραλαμβάνει από το studio De Lane Lea Studios με τον οργανίστα Nicky Hopkins να κάθεται στο πίσω κάθισμα και να τον περιμένει. Κατευθύνθηκαν σε μια κατάλευκη έπαυλη, αυτή που γυρίστηκε το video του Imagine. Μπήκαν μέσα σε ένα μεγάλο κεντρικό δωμάτιο που υπήρχε ένα μακρόστενο τραπέζι γεμάτο φαγητά με τη μυρωδιά του χασίς να κυριαρχεί. Σε μια γωνία ήταν ο George Harrison και γρατζούναγε την κιθάρα του και σε λίγο μπήκε κι ο John Lennon που τους είπε ότι είναι ώρα να ξεκινήσουν. Ο Ted Turner κοιτούσε διαρκώς δίπλα του όπου ξαφνικά μέσα στη νύχτα βρισκόταν σε ένα σπίτι με δύο από τους ήρωες του, δύο είδωλά του, δυο Beatles!!! Έπαιξε κιθάρα σε δύο τραγούδια, στο “Crippled Inside” και στο “How do you sleep” αλλά μόνο στο “Crippled Inside" κράτησαν το παίξιμό του, στο “ How do you sleep” ο Lennon χρησιμοποίησε το παίξιμο του George Harrison.

Γιατί έγραψα το παραπάνω περιστατικό; Μα γιατί το παίξιμο και γενικά το ύφος των Wishbone Ash στα πρώτα 4 άλμπουμ τους κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Μπορεί όλοι να ξεχωρίζουμε το τρίτο τους άλμπουμ Argus, σαν εάν από τα καλύτερα στην ιστορία της μουσικής, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την υψηλή τεχνική τους και το προσωπικό  ύφος του παιξίματός τους. Αυτό ήταν που έκανε τον John Lennon να ζητήσει τον Ted Turner να παίξει στο άλμπουμ του.
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
2419/5/18/
Πληκτρολογείστε στο κουτάκι της Αναζητησης (πάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα) τις λέξεις ROCK INCIDENT και θα σας βγάλει όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου