HEART – CRAZY ON YOU: ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ

Έρωτας και μόνο έρωτας. Κι όταν είσαι μουσικός, τον έρωτά σου τον κάνεις τραγούδι. Η Ann Wilson, τραγουδίστρια των Heart στο ξεκίνημα της μπάντας ήταν τρελά ερωτευμένη με το μηχανικό ήχου αλλά και manager τους Michael Fischer, ζώντας μαζί του σε ένα σπίτι που στο Vancouver, που θύμιζε κατοικία σε βιβλίο του Tolken. Οι στίχοι είχαν πολύ δόση έρωτα αλλά και πολιτικής αφού η Αμερική περνούσε τη μετά Βιετνάμ περίοδο και μιλούν για τα προβλήματα του κόσμου που ξεχνιούνται μέσα σε μια νύχτα πόθου! Όταν η Ann έγραψε τους στίχους, τους έδωσε στην αδελφή της Nancy για να γράψει τη μουσική κι όπως είπε μερικά χρόνια αργότερα, εκείνη την εποχή άκουγε το κομμάτι των Moody Blues “Question” που είναι έντονα κιθαριστικό με drive ύφος. Σε αυτό το στυλ έγραψε το "Crazy on You" (Νο35 Αμερική)  που ήταν το πρώτο single από το πρώτο άλμπουμ τους Dreamboat Annie (1976, Νο 7 Αμερική, Νο 36 Μ.Βρετανία).
Παρ’ όλη τη drive διάθεση του τραγουδιού, η "επικοινωνία» με τον κόσμο ξεκινά από την εισαγωγή του με ακουστική κιθάρα, που βασίστηκε σε μια ιδέα της Nancy που ήθελε να προσθέσει αυτή την εισαγωγή για να το κάνει να ξεχωρίζει.
Η Ann που το τραγουδάει, υπολογίζει ότι από τότε έως και σήμερα το έχει τραγουδήσει χιλιάδες φορές, αλλά πάντα αισθάνεται το ίδιο, αφού ο κόσμος συνεχίζει να κλυδωνίζεται ο ίδιο επικίνδυνα όπως τότε με τον έρωτα των ανθρώπων να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή.

TRIVIA

    • Στην Ολλανδία το single έφθασε έως το Νο 8!
    • Το 2013 το συγκρότημα ερμήνευσε το τραγούδι στην βραδιά εισόδου του στο Rock’n’Roll Hall of Fame.
    • Το τραγούδι παίχτηκε και από το ελληνικό ραδιόφωνο εκείνη την εποχή και βοήθησε στο να γίνουν γνωστοί και στην ελληνική αγορά.
    • Ο καρδιοκατακτητής Michael Fischer είναι αδελφός του κιθαρίστα του συγκροτήματος Roger! 
    Διαβάστε εδώ την ιστορία του τραγουδιού τους These Heart και εδώ του Barracuda!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου