ROCK INCIDENT 21: OI KANSAS ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ!

Carry on Wayward Son, Point of Known Return, Dust in the Wind, Paradox, People of the South Wind, Hold On, είναι μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια των Kansas που εδώ και 44 χρόνια διαγράφουν μια μεγάλη καριέρα. Στο σημερινό Rock Incident θα θυμηθούμε πως έκαναν την πρώτη audition τους για να υπογράψουν συμβόλαιο, όπως την περιγράφουν οι ίδιοι στο dvd, Miracles out of Nowhere (2005) αλλά και στο video που συνοδεύει το άρθρο.
Πριν προχωρήσουμε όμως στην ιστορία, να ρίξουμε μια ματιά στον χρυσόδετο κι ασήκωτο τόμο της ιστορίας του rock που μας θυμίζει ότι το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1973 από τον ντράμερ Phil Ehart με μουσικό προσανατολισμό το progressive rock των αγγλικών συγκροτημάτων Genesis, Elmerson Lake and Palmer. Για αυτό το λόγο ταξίδεψε στην Αγγλία για να βρει μουσικούς που θα μπορούσαν να τον πλαισιώσουν στο συγκρότημα αλλά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στην πόλη του, την Topeka του Kansas. Εκεί με τους παλιούς του φίλους, σχημάτισε τους Kansas  αλλά το πρώτο άλμπουμ τους έχει περισσότερα country στοιχεία παρά progressive.
Ας αφήσουμε τα μέλη του συγκροτήματος να περιγράψουν την προσπάθεια τους να υπογράψουν συμβόλαιο.
«Είχαμε στείλει demo σε πολλές εταιρείες και αυτός που μας απάντησε ήταν ο Don Kirshner που είχε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα γραφεία management. Είχε ακούσει το demo, του άρεσε η μουσική μας και το βιολί. Μας είπε να πάμε στη Νέα Υόρκη που ήταν το γραφείο του για να μας δει να παίζουμε Live αλλά δεν είχαμε τα χρήματα για να καλύψουμε το έξοδα και του προτείναμε να έλθει αυτός στην Topeka. Δέχτηκε και είπε ότι σε δύο εβδομάδες θα στείλει ένα συνεργάτη του κι εμείς να διοργανώσουμε μια συναυλία. Ξαφνικά όλα έγιναν δύσκολα γιατί η Topeka ήταν πολύ μικρή πόλη για να διοργανώσουμε συναυλία και κυρίως δεν μας ήξερε κανείς. Πως θα ερχόντουσαν στη συναυλία μας; Ο συνεργάτης του, ήταν το δεξί του χέρι, ο Wally Gold ο μετέπειτα παραγωγός μας στο πρώτο άλμπουμ μας. Έπρεπε να σκεφτούμε κάτι που να προσελκύσει κόσμο για να μας δει. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε μικρότερη πόλη, δίπλα από την Topeka,το Ellinwood όπου τότε είχε μόνο ένα βενζινάδικο και αγροτικά εργοστάσια  αλλά και όπερα (ο Kerry Livgren την προφέρει Opry House). Την νοικιάσαμε για ένα βράδυ αντί 150£ και για να τη γεμίσουμε με κόσμο κρεμάσαμε απ’ έξω ένα τεράστιο πανό που έγραφε ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΥΡΑ και με μικρότερα γράμματα, μουσική από τους Kansas! Ο χώρος γέμισε, ο Wally Gold δεν πίσρευε στα μάτια του με τον κόσμο που είδε. Μας υπέγραψε αμέσως»! 

TRIVIA
  • H Topeka είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Kansas κι έδρα της κομητείας Swanee. Είναι κτισμένη δίπλα στον ποταμό Kansas, στο βορεοδυτικό Κάνσας και σύμφωνα με την απογραφή του 2010 είχε 127.473 κατοίκους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 
23/3/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου