HOOTERS: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ JOHNNY B KAI ALL YOU ZOMBIES

Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκρότηματα στην χώρα μας είναι οι αμερικάνοι Hooters που σχηματίστηκε το 1980 στη Φιλαδέλφεια από τον Eric Bazilian (τραγούδι/κιθάρα/μαντολίνο) και Rob Hyman (πιάνο/τραγούδι/μελόντικα). Πήραν το όνομά τους από το υποκοριστικό του μουσικού οργάνου μελόντικα, όργανο που χρησιμοποιούν και στα τραγούδια τους. Οι Hyman και Bazilian γνωριζόντουσαν από το μακρινό 1971 στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, όταν έπαιζαν στους Baby Grand και κυκλοφόρησαν 2 δίσκους με τη συμμετοχή του Rick Chertoff που αργότερα εργάστηκε σαν παραγωγός στα άλμπουμ των Hooters. Οι Baby Grant μετεξελίχθηκαν σε Hooters και το 1983 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Amore. Τα τραγούδια τους άρχισαν να ακούγονται στο ραδιόφωνο της Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα μόνο σε αυτή την πολιτεία το Amore να πουλήσει 100.000 αντίτυπα.
Προσελκύουν το ενδιαφέρον της Colubmia και το 1984 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Nervous Night (Νο12 Αμερική) όπου βγάζει τις επιτυχίες ”And we danced” (No21), "Day by Day" (No18) και “All you zombies” (No58). To τελευταίο γίνεται πολύ μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα αλλά το άλμπουμ δεν πούλησε πάνω από 3.00 αντίτυπα (στη χώρα μας). To 1983 οι Bazilian και Hyman γράφουν τραγούδια για το άλμπουμ της άγνωστης έως τότε Cyndi Lauper, She so unusual του οποίου την παραγωγή έκανε ο Rick Chertoff.  O Hyman συνσυνέθεσε τη μεγάλη επιτυχία “Time after Time” (Νο1 Αμερική) κάνοντας και δεύτερα φωνητικά. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του Nervous Night, το 1987κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο One Way Home (Νο 27 Αμερική) που έβγαλε τη μεγάλη επιτυχία "Johnny B", ένα τραγούδι που ακούγεται συνέχεια κι από το ελληνικό ραδιόφωνο. Το 1989 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Zig Zag (No115) που με τη σειρά του έβγαλε την επιτυχία «500 Miles». Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Zig Zag το συγκρότημα κάνει μια μεγάλη διακοπή έως το 1993 όπου υπογράφουν στην MCA και κυκλοφορούν το άλμπουμ Out of Body. Το συγκρότημα κάνει μεγαλύτερη επιτυχία στην Ευρώπη κι ειδικά σε χώρες όπως Σουηδία και Γερμανία ειδικά με το τραγούδι "Boys Will Be Boys" και σφραγίζουν την ευρωπαϊκή καριέρα τους με την κυκλοφορία του άλμπουμ The Hooters Live (1994) που ηχογραφήθηκε στην Γερμανία, κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και την Ασία αλλά όχι στην Αμερική!
Το συγκρότημα διαλύθηκε με τα μέλη του να ακολουθούν διαφορετικές πορείες και επανενώθηκαν τον Νοέμβριο του 2001 για μια συναυλία στην Philadelphia, ενώ τα επόμενα χρόνια πραγματοποίησαν περιοδείες στην Γερμανία αλλά και Ελβετία και Σουηδία. Τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν ήταν το Time Stand Still (2007).
  •  
  • TRIVIA
  • To πρώτο τους άλμπουμ Amore περιείχε 4 τραγούδια, τα “All you zombies”," "Hanging On A Heartbeat," "Fightin' On The Same Side" και "Blood From A Stone" τα οποία επαναηχογράφησαν ελαφρά διαφορετικά στα επόμενα άλμπουμ τους. —which would reappear in different versions on later albums.
  • Τον Σεπτέμβριο του 1982 άνοιξαν τη αποχαιρετιστήρια συναυλία των Who στο JFK Stadium. Μαζί τους έπαιξαν οι Clash και οι Santana. 
  • Το 1985 άνοιξαν τη μεγάλη συναυλία του Live Aid στην Φιλαδέλφεια.
  • O Eric Bazilian έγραψε την μεγάλη επιτυχία της Joan Osborne, “One of us” (No4 Αμερική)
  • Ο Rob Hyman εξακολουθεί να δίνει τραγούδια του σε άλλους καλλιτέχνες είτε σαν συνθέτης, είτε σαν ενορχηστρωτής είτε σαν παραγωγός (Joan Osborne, Rick Martin)

  • ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
    Nervous Night (1984)
    One way Home (1987)
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου