ROCK INCIDENT 13: Ο ΟΖΖΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ, ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΤΟ ALAMO!

Στη φωτογραφία ο Ozzy με ένα κοράκι.
Η ιστορία του Ozzy είναι γεμάτη περιστατικά. Τρία όμως από αυτά ξεχωρίζουν και έχουν μείνει στην ιστορία. Το πρώτο ήταν το δάγκωμα των κεφαλιών 2 περιστεριών, το δεύτερο ο αποκεφαλισμός μιας νυχτερίδας και το τρίτο, το ξελάφρωμά του στο μνημείο του Alamo! Και τα τρία συνέβησαν χρονικά στα πρώτα δύο χρόνια της προσωπικής του καριέρας, όταν βρισκόταν σε περιοδεία στην Αμερική κι αμέσως πήραν γιγάντιες διαστάσεις μέσω του τύπου.
Το πρώτο περιστατικό με τα ..άτυχα περιστέρια συνέβη αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ Blizzard of Ozz (διάβασε εδώ την ιστορία του Randy Rhoads)κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης των πωλητών της Epic Records, όπου παρακολούθησε ο Ozzy κατόπιν συμβουλής της Sharon. Είχε κανονίσει ο Ozzy να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αμέσως μετά το τέλος του λόγου του μέσα(!) στην αίθουσα θα απελευθέρωναν τρία λευκά περιστέρια!!! Αλλά ο Ozzy δεν είχε πάει νηφάλιος στη συνάντηση, έχοντας καταναλώσει ένα μπουκάλι brandy. Η κοπέλα που έκανε τις Δημόσιες Σχέσεις στην εταιρεία πήγαινε συνέχεια στον Ozzy και τον ρώταγε αν ήθελε κάτι (σ.σ. η παρουσία ενός star στα sales convention είναι πολύ σημαντική) και σε μια στιγμή ο Ozzy τη ρώτησε: «Σου αρέσουν τα ζώα;». Αμέσως μετά βγάζει το πρώτο από τα περιστέρια από το κλουβί που το είχαν και το δαγκώνει στο κεφάλι και αμέσως μετά; Βγάζει και το δεύτερο όπου του κόβει το κεφάλι, φτύνοντάς στο τραπέζι, με τη γυναίκα να φεύγει ουρλιάζοντας από το γραφείο! Αμέσως μετά τον πέταξαν έξω από το γραφείο. 
Η Sharon προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το σοβαρό περιστατικό και να το υποτιμήσει αλλά ήδη είχε πάρει διαστάσεις στον τύπο. Αν και ο αντίκτυπος που είχε στα μέσα και κυρίως στον τύπο, οι πωλήσεις του άλμπουμ…εκτινάχθηκαν!
Το δεύτερο περιστατικό με θύμα του μια νυχτερίδα έγινε στις 20 Ιανουαρίου 1982 στο Des Moines της Iowa κατά τη διάρκεια συναυλία  του. Εκείνη την εποχή ο Ozzy βρισκόταν σε μεγάλη εξάρτηση από τα ναρκωτικά και οι αντιδράσεις του αλλά και τα αντανακλαστικά του ΄ήταν σε κακή κατάσταση. Ένας fan από το πλήθος είχε την φαεινή ιδέα να πετάξει στη σκηνή μια νυχτερίδα- άγνωστο πως σκέφτηκε να πάρει μαζί του μια νυχτερίδα. Ο Ozzy όταν την είδε πάνω στη σκηνή φαντάστηκε ότι ήταν πλαστική( σ.σ. εδώ που τα λέμε δεν σκέφτηκε λάθος) και τη δάγκωσε για να διαπιστώσει αμέσως ότι ήταν αληθινή και ολοζώντανη. Στο ένθετο του cd Diary of a Madman o Ozzy λέει ότι η νυχτερίδα τον τραυμάτισε. Το περιστατικό πήρε όπως άλλωστε αναμενόταν μεγάλη έκταση και τον βοήθησε να πάρει τον τίτλο του"rock madman". Εξ’ άλλου ποιος άλλος καλλιτέχνης θα δάγκωνε το κεφάλι μιας νυχτερίδας και θα έκοβε το κεφάλι ενός περιστεριού;
O Ozzy και η Sharon έξω από το μουσείο του Alamo. Δεξιά το μνημείο σε σημερινή φωτογραφία
Το τρίτο περιστατικό που ξαναείδε πρόσφατα τη δημοσιότητα, συνέβη στις 19 Φεβρουαρίου 1982 όταν κατούρησε στο μνημείο Alamo στο San Antonio του Texas. O Ozzy είχε πιεί κι ήθελε να κάνει την ανάγκη του και χωρίς να το γνωρίζει κατούρησε στο κενοτάφιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μνημείο του Alamo.
Αντίθετα με αυτό που o κόσμος πιστεύει και μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ, ο Ozzy δεν κατούρησε στο ίδιο το μνημείο αλλά στο Alamo Plaza! Όταν η αστυνομία τον συνέβαλε δεν θυμόταν ούτε σε ποια πόλη βρισκόταν. Ο Ozzy πέρασε την  νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και την επομένη αφέθηκε ελεύθερος. Του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε εμφάνιση στην πόλη και μόλις 10 χρόνια αργότερα, το 1992 ζήτησε δημόσια συγνώμη προσεφέροντας το ποσό των $10,000 σε ένα τοπικό ίδρυμα με την ονομασία The Daughters of the Republic of Texas. H δημοτική αρχή τον συγχώρησε και εμφανίστηκε για 2 νύχτες στο Freeman Coliseum.
 “Όλοι κάνουμε πράγματα για τα οποία μετά μετανιώνουμε» δήλωσε ο Ozzy. “Οι κάτοικοι του San Antonio βρήκαν αγάπη στις καρδιές τους και με συγχώρησαν».
TRIVIA
Η Μάχη του Άλαμο διήρκεσε 13 ημέρες από τις (23 Φεβρουαρίου έως και 6 Μαρτίου 1836 ) κι έθεσε τέλος στην μεξικάνικη επανάσταση προσαρτώντας οριστικά το Texas στην Αμερική. Tα μεξικάνικα στρατεύματα, υπό τις διαταγές του Προέδρου Antonio Lopez de Santa Anna επετέθησαν στο οχυρό του Alamo που βρίσκεται κοντά στο San Antonio. H επίθεση ήταν σφοδρότατή εκ μέρους των μεξικάνων και μόνο 2   υπερασπιστές του Τέξας διασώθηκαν. Η ασύλληπτη σκληρότητα του Santa Anna  κατά τη διάρκεια της μάχης ενέπνευσε πολλούς αποίκους του Τέξας και τυχοδιώκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσχωρήσουν στο στρατό του Τέξας. Σύντομα ο στρατός του Texas νίκησε τον μεξικάνικο στη μάχη του San Jacinto και τερμάτισε νικηφόρα την επανάσταση. Το κενοτάφιο  χτίστηκε το 1939 και η μάχη του Alamo αλλά και η ίδια η πόλις συμβολίζει την υπερηφάνεια των τεξανών!
Τον Νοέμβριο του 2015, ο Ozzy επέστρεψε στο San Antonio μαζί με το γιό του Jack για να λάβει μέρος στην κινηματογράφηση ενός επεισοδίου σειράς για το History Channel. Αν και αρχικά δεν ήθελε η επίσκεψή του να λάβει δημοσιότητα, μόνο κάτι τέτοιο. Μόλις διέρρευσε η είδηση ότι ο Ozzy ήλθε στην πόλη  τουλάχιστον 100 άνθρωποι κατέκλυσαν το χώρο που γινόντουσαν τα γυρίσματα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου