TICKET TO RIDE: "ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΥΣ IRON MAIDEN 40 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ!"

Η Γεωργία Μαχαίρα είναι από τα λίγα κορίτσια που όχι μόνο είναι super fan ενός συγκροτήματος, εν προκειμένω των Iron Maiden, αλλά παραμένει πιστή δεκαετίες δίπλα στον ήχο τους αλλά και στον τεράστιο μουσικό πολιτισμό που διέδωσε τόσα όμορφα και σωστά το μεγάλο αγγλικό συγκρότημα. Μια φανατική οπαδός που δεν περιορίζεται στις εγχώριες συναυλίες αλλά έχει παρακολουθήσει ολόκληρες περιοδείες (κι όχι μια και δύο φορές), συλλέκτρια Iron Maiden υλικού και νάτην στο Ticket to Ride! 
Γεωργία Μαχαίρα και Steve Harris
1.Πότε άκουσες για πρώτη φόρα Iron Maiden και τι σε κέρδισε στον ήχο τους
    Ήταν Σεπτέμβριος του 1992 όταν άκουσα πρώτη φορά Iron Maiden ήμουν εννέα χρονών και δεν γνώριζα τίποτα για την μέταλ μουσική. Μια φίλη μεγαλύτερη από μένα τότε, μου έβαλε να ακούσω πρώτη φορά, την έβλεπα συνέχεια με μπλούζες και έτσι της ζήτησα να ακούσω. Θυμάμαι μου είχε βάλει το Wasted years  Έτσι πήγα στο δισκάδικο της γειτονιάς και αγόρασα  το Fear of the dark είχε κυκλοφορήσει Μάιο του 1992 και το προωθούσαν. Με κέρδισε η μελωδικότητα και η επίθεση στον ήχο τους.

2.Πόσες φορές τους έχεις δει και ποιά θεωρείς ότι είναι η καλύτερη και ποια η «χειρότερη»
  Τους έχω δει 40 φορές σε Ελλάδα και εξωτερικό με περισσότερες φορές εκτός. Έγινε κάτι σαν τρόπος ζωής όλα αυτά τα χρόνια οι διακοπές μου να συνδυάζονται σχεδόν πάντα με τις συναυλίες τους. Καλύτερη συναυλία δύσκολο να ξεχωρίσω, ζω διαφορετικά τις συναυλίες ανάλογα και με την ηλικία μου, ίσως να έχω λίγο πιο ψηλά την συναυλία που είδα στο Βερολίνο το 2013 στα πλαίσια του Maiden England world tour που ξαναεγινε. Υπήρχε φοβερό setlist, άψογα σκηνικά με τους πάγους να δεσπόζουν και απίστευτη σκηνική παρουσία από την μπάντα. Σαν ‘’χειρότερη’’ θα έλεγα το 2010 στη Βουδαπέστη στο Ssziget festival αλλά  το αποδίδω στις συνθήκες του φεστιβάλ όχι στην απόδοση τους.

3.Πως σου φαίνεται η προσωπική καριέρα του Bruce Dickinson;
  Ο Bruce είναι ένας φοβερός και ασταμάτητος  καλλιτέχνης. Υπάρχει αστείρευτη πηγή έμπνευσης μέσα του. Σαν προσωπική καριέρα προτιμώ περισσότερο την περίοδο από το Accident of Birth και μετά, με προσωπικό αγαπημένο μου άλμπουμ το Chemical Wedding.

4.Πως σου φάνηκε η πρόσφατη εμφάνιση του Blaze Bayle;
  Ήταν αρκετά καλή και θα ήταν ακόμα καλύτερη αν υπήρχε και μια δεύτερη κιθάρα στη μπάντα ο Βlaze τα έδωσε όλα ο κόσμος ανταποκρίθηκε  και το κυριότερο παραμένει τίμιος. Δεν στήριξε το setlist  του πάνω στους Iron Maiden και καλά έκανε έχει προσωπική καριέρα η οποία πρέπει να ακούγεται πρωτίστως.

5. Ποια είναι η γνώμη σου για την προσωπική καριέρα του Paul Di Anno;
  Ωραίο το live με τους  Praying Mantis το 1991. Από τα προσωπικά του προτιμώ το πρώτο Di’anno to 1984 και τα αυτά που βγήκαν ως Battlezone.Τον έχω δει live έξι φορές. Με καλύτερη αυτή το 2002 στο An club το κοινό είχε αντιδράσεις λες και έβλεπε τους iron maiden σε περιοδεία Killers.
6. Ποιό είναι το αγαπημένο σου Iron Maiden άλμπουμ;
  Αυτό είναι κάτι που δε μπορώ να απαντήσω είμαι τόσο κολλημένη με τους Maiden που δε μπορώ να ξεχωρίσω αγαπημένο. Ίσως το ανάποδο να είναι πιο εύκολο δηλαδή το χειρότερο και θα έλεγα το Final Frontier.

7.  Ποιός είναι ο αγαπημένο σου Eddie
  Με διαφορά ο Eddie του Powerslave.

8. Θα ήθελες να δεις μια συναυλία των Iron Maiden με τους Dickinson Di Anno και Blaze στη σκηνή;
  Όχι δεν θα ήθελα. Οι Maiden είναι αυτοί που είναι, έτσι γράφουν μουσική, έτσι περιοδεύουν και έτσι πρέπει να είναι.

9.  Από τα πολλά dvd που έχουν κυκλοφορήσει ποιο είναι το αγαπημένο σου και πιο αντιπροσωπευτικό.
  Θα έλεγα το Rock in Rio θυμάμαι ακόμα ποσό ανυπόμονη ήμουν μέχρι να βγει. Δείχνει το μεγαλείο της μπάντας και από άποψη σκηνικών και από άποψη σκηνικής παρουσίας. Παρουσιάζει τη μπάντα έτσι όπως την γνωρίζουμε από το 1999 και μετά  όπου γύρισαν o Adrian Smith και ο Bruce Dickinson. Έχει κομμάτια από το X factor και το Virtual XI που πλέον λείπουν από τα set τους δυστυχώς. Δείχνει το μέγεθος του κόσμου που τους ακολουθεί.
Βαίλης Κ, Dave Murray, Γεωργία Μαχαίρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
12/6/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου