SAXON - AND THE BANDS PLAYED ON

    Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι των Saxon που παρουσιάζουμε στη στήλη Έτσι Γράφτηκε (διάβασε εδώ την ιστορία του Dallas 1 AM).
Το And the Bands Played On είναι το πιο πετυχημένο single των Saxon (No12 Ενωμένο Βασίλειο) και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ τους Denim and Leather (1981). Σύμφωνα με συνέντευξη του Biff Byford που έγραψε τους στίχους και του κιθαρίστα Paul Quinn στο περιοδικό Kerrang! (Ιούνιος 1989) η έμπνευση του προέρχεται από την εμφάνιση των Saxon στο πρώτο Monsters Of Rock festival που διεξήχθηκε στις 16 Αυγούστου 1980 στο ιστορικό Castle Donnington, όπου ο Byford βρισκόταν δίπλα στη σκηνή και έβλεπε τα συγκροτήματα που θαύμαζε να παίζουν (Rainbow, Judas Priest)! Μάλιστα, αρχικά το τραγούδι ήταν αρκετά μεγαλύτερο κατά 3 στροφές, με τη μια στροφή αναφερόταν στα αμερικάνικα συγκροτήματα του φεστιβάλ, μια στους Judas Priest και μια στους ίδιους τους Saxon. Τελικά το μίκρυναν στα 2.48 δευτερόλεπτα με το στίχο "See the rainbow shining brightly" να αναφέρεται στους Rainbow.
    Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal, μας θυμίζει ότι στο πρώτο Monster of Rock του Donington το 1980, εμφανίστηκαν οι Judas Priest, Rainbow, Scorpions, οι Καναδοί April Wine και οι Αμερικάνοι Touch και Riot.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
18/6/17/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου