Saxon - Dallas 1 pm

Το τρίτο άλμπουμ των Saxon, Strong Arm of The Law (Νο11 Ενωμένο Βασίλειο)  κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεβρίου 1980, μόλις 4 μήνες μετά το πετυχημένο Wheels of Steel. Συνολικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί το ίδιο πετυχημένο με το Wheels of Steel, αλλά σίγουρα έδειξε ότι οι Saxon δεν ήταν ένα απλό metal συγκρότημα αλλά ένα συγκρότημα που "ήλθε για να μείνει".
Στο άλμπουμ αυτό περιλαμβάνεται και το τραγούδι με τον τίτλο Dallas 1 pm και δεν κυκλοφόρησε σαν single γι αυτό και το κείμενο δεν συνοδεύεται από τη φωτογραφία του single αλλά του άλμπουμ. Το τραγούδι είναι σύνθεση και των 5 μελών του συγκροτήματος. Οι στίχοι μιλούν για τη δολοφονία του 35ου Προέδρου της Αμερικής John F. Kennedy κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Τέχας όταν διέσχιζε την πόλη του Dallas μέσα σε ανοιχτό αυτοκίνητο. Μαζί του ήταν η συζυγός του Jacqueline κι ο Κυβερνήτης της Πολιτείας John Connaly με την σύζυγό του Nellie. Η ώρα που δολοφονήθηκε ο J.F.Kennedy ήταν12:30 το μεσημέρι, στις 22 Νοεμβρίου 1963. Έτσι ο τίτλος του τραγουδιού εκτός από τον τόπο (Dallas) έγινε 1pm για να βγαίνουν σωστοί οι στίχοι.  
For the Presidentʼs run
The world was shocked that fateful day
A young manʼs life was blown away, away
In Dallas one pm
Έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια για αυτή τη δολοφονία, αλλά αυτό είναι ένα από τα καλύτερα και το καλύτερο των Saxon από τον συγκεκριμένο δίσκο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου