OI FOO FIGHTERS ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Που να φανταζόταν ο ντράμερ των Nirvana, ότι θα γνώριζε τέτοια επιτυχία με τους  Foo Fighters που θα έπαιζε και στο Ηρώδειο!
Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά είναι πραγματικότητα. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου είπαν «ναι» στην πραγματοποίηση συναυλίας του συγκροτήματος Foo Fighters στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου, αλλά και στην κινηματογράφηση-βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο γνωστής αμερικανικής ταξιδιωτικής εκπομπής.
Όπως έγινε γνωστό, η συναυλία δεν θα έχει εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις, οι οποίες θα δοθούν σε φορείς, όπως στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ για τη μαγνητοσκόπησή της θα χρησιμοποιηθούν διαφόρων τύπων κάμερες (κάποιες πάνω σε γερανούς τύπου Jimmy Jib).
Το βίντεο θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS/USA στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής εκπομπής «Landmarks Live in Concert», ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση τριών τραγουδιών με live streaming διάρκειας περίπου 10 λεπτών και την παρουσιάζει ο ντράμερ των Red Hot Chili Peppers,Chad Smith.
Θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου που θα προβληθεί τον Οκτώβριο θα είναι η Αθήνα, με πλάνα από την πόλη, τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο, καθώς και συνεντεύξεις με ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων και η υπουργός Πολιτισμού, οι οποίες θα γίνουν στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Σημειώνεται ότι η προσωρινή παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων για τις συνεντεύξεις θα συζητηθεί σε άλλο ΚΑΣ.
Η γνωμοδότηση δόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι αντιρρήσεις ήταν αρκετές. «Συνάδει με τον χαρακτήρα του μνημείου μια συναυλία σκληρού ροκ;», «υπάρχει κίνδυνος για το Ηρώδειο από τον αρκετά βαρύ εξοπλισμό της διοργάνωσης;», «έχει ασφάλεια η χρήση drone πάνω από τα κεφάλια των θεατών;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, τέσσερα μέλη του οποίου έδωσαν αρνητική ψήφο, κυρίως με το σκεπτικό ότι η ασφάλεια και ο χαρακτήρας του μνημείου «επιζητούν» άλλου τύπου εκδηλώσεις.
Η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ήταν αρχικά αρνητική προτείνοντας ωστόσο όρους στην περίπτωση που η συναυλία έπαιρνε την έγκριση του ΚΑΣ. Κάποιοι από αυτούς ήταν τα ντεσιμπέλ να μην ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό να μην ζυγίζουν περισσότερο από 10 τόνους το καθένα και να μην χρησιμοποιηθεί drone για την κινηματογράφηση της συναυλίας.
Τελικά υπερίσχυσαν τα οφέλη από τις ανησυχίες, ενώ το drone δεν θα πετάξει πάνω από το Ηρώδειο για λόγους ασφαλείας, αλλά θα πάρει πλάνα από πιο μακριά, κάτι που πρότειναν και οι διοργανωτές.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου