THE KING WILL COME - WISHBONE ASH

Το άλμπουμ Argus των Wishbone Ash κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου 1972 στο Ενωμένο Βασίλειο και δίκαια θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη/ κορυφαία δουλειά της αυθεντικής σύνθεσης της μπάντας. Διάβασε εδώ την ιστορία του εξωφύλλου του.
Η μουσική πιστώνεται και στα τέσσερα μέλη ενώ οι στίχοι στον μπασίστα και βασικό τραγουδιστή, Martin Turner, με εξαίρεση το κομμάτι Leaf and Stream, του οποίου οι στίχοι γράφτηκαν από τον ντράμερ Steve Upton.
Το κομμάτι που ανοίγει τη δεύτερη πλευρά στην έκδοση του βινυλίου είναι το The King Will Come, το οποίο ξεκινά με σταδιακή αύξηση της έντασης του ήχου από το μηδέν (fading in) στην εισαγωγή της κιθάρας του Andy Powell - η οποία θα σηματοδοτούσε την έναρξη πολλών συναυλιών στο μέλλον - απέναντι στο στρατιωτικού τύπου χτύπημα των ντραμς του Steve Upton και στην wah-wah κιθάρα του Ted Turner ενώ οι γραμμές από το μπάσο του Martin Turner παρέχουν την απαιτούμενη ισορροπία. Το κομμάτι ερμηνεύουν οι Andy Powell & Martin Turner και δεν κυκλοφόρησε σαν single.
Στιχουργικά ασχολείται με τη βιβλική έννοια ότι ο άνθρωπος θα διασωθεί όταν φθάσει το τέλος του κόσμου.
 Ο Martin Turner αναφέρει: ‘’Έκανα αρκετή έρευνα για το The King Will Come και ενθυμούμαι ότι διάβαζα/μελετούσα τη Βίβλο για αρκετά μεγάλο διάστημα. Η Βίβλος είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο μπορώ να θυμηθώ ότι είχα απορροφηθεί και πραγματικά είχα γοητευθεί με κάποια από τα περιεχόμενο’’.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

15/3/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου