ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ…

Η κλασική σύνθεση των Quiet Riot.
Για μια ακόμα φορά οι πάλαι ποτέ κραταιοί Quiet Riot αλλάζουν τραγουδιστή. Οι αλλαγές μελών σε ένα συγκρότημα είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο και δεν θα ασχολιόμουν αν το συγκεκριμένο συγκρότημα, που εκείνα τα χρόνια μου άρεσε πολύ, δεν είχε αλλάξει 5 τραγουδιστές, από την εποχή που αποχώρησε ο ιστορικός Kevin Du Brow! 5 και με τον καινούργιο 6!
Διαβάστε μια μικρή ιστορική αναδρομή των τραγουδιστών που πέρασαν από το καλό αυτό συγκρότημα.
Τα πολύ καλά άλμπουμ τους Metal Health και Condition Critical όπως και QR III (απέτυχε εμπορικά αλλά δεν ήταν κακό) ηχογραφήθηκαν με τον Kevin Du Brow που αντικαταστάθηκε από τον Paul Shortino, όπου μαζί του ηχογράφησαν το QR. Αποχωρεί ο Shortino κι επιστρέφει ο Du Brow με τον οποίο ηχογραφούν τα Terrified,  Down to the Bone,  Alive and Well,  Guilty Pleasures και Rehab. Κανένα από αυτά δεν γνώρισε την παραμικρή επιτυχία κι ο Du Brow αποχωρεί το 2007 και στις 25 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του. Αιτία θανάτου, οι καταχρήσεις! Πρόλαβε και κυκλοφόρησε το 2004 το προσωπικό του άλμπουμ, In for the Kill με διασκευές, ενώ συμμετείχε και στους Hear 'n Aid!
Το Metal Health είναι το πρώτο άλμπουμ του αμερικάνικου heavy metal που πηγαίνει στο Νο1 του Billboard!
Κι από εδώ και πέρα ξεκινά ένα απίστευτο γαϊτανάκι αλλαγής τραγουδιστή.
Το 2010, έρχεται ο Mark Huff, που μένει έως το 2012 χωρίς να ηχογραφήσει άλμπουμ και τον διαδέχεται ο Scott Vokoun, έως το 2013. Με τη σειρά του κι αυτός φεύγει κι έρχεται ο Jizzy Pearl ο οποίος έγινε γνωστός παίζοντας με τους Love/Hate. Μετά τη διάλυσή τους, έκλεισε διάφορες τρύπες, τραγουδόντας για τους L.A. Guns, Ratt, Adlerʼs Apetite και μένει στους Quiet Riot τρία χρόνια ηχογραφόντας το άλμπουμ Quiet Riot 10 (2014). Ο Jizzy Pearl αποχωρεί το 2016 κι αντικαθίσταται από τον Seann "Tarsha" Nichols (κανονικό όνομα Sheldon Tarsha) με προϊστορία στους Adlerʼs Apetite.  Δεν προλαβαίνουν να παρουσιάσουν το καινούργιο τραγούδι τους "The Seeker" (μπορείτε να το ακούσετε πιό κάτω) αλλά και το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους "Road Rage"που θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου κι ο Nichols αποχωρεί. Ήδη το συγκρότημα έχει φέρει στη θέση του τον James Durbin που έφθασε έως τον τελικό, αλλά δεν τον κέρδισε, του "American Idol". Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για την πρόσληψη του Durbin από το συγκρότημα, αλλά θεωρείται σίγουρη. Μην φανταστείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια, στους Quiet Riot άλλαζε μόνο ο τραγουδιστής! Έχουν αλλάξει 9 μπασίστες και 9 κιθαρίστες (μεταξύ αυτών κι ο Randy Rhoads). Κινητήριος δύναμη του συγκροτήματος είναι ο ντράμερ Frank Banali ενώ η σημερινή σύνθεση τους είναι Chuck Wright μπάσο (ναι, ο Chuck Wright που έχει παίξει με Whitesnake, House of Lords, Impellitteri, Doro, Adler's Appetite κ.α.) και Alex Crossi κιθάρα (Adler's Appetite, Bang Tango, Hotel Diablo κ.α.).   
Με τον Seann "Tarsha" Nichols με το διαφανές μπλουζάκι!

Βέβαια, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι σημερινοί Quiet Riot ελάχιστα ενδιαφέρονται για την κυκλοφορία νέων δίσκων. Μην φανταστείτε ότι οι Banali και Cavazzo το πρωί έχουν…φαρμακείο και το βράδυ παίζουν σε clubs. Είναι επαγγελματίες μουσικοί και ζουν από τα χρήματα των δίσκων, συναυλιών και merchandising. Κι επειδή οι δίσκοι δεν πωλούν πλέον, απέμειναν τα t-shirts και οι συναυλίες που δίνουν σε μικρά clubs βάση της σημερινής δυναμικής του ονόματος τους. Μπορούν ακόμα να πουλήσουν το όνομά τους, παίζοντας έστω και σε μικρούς χώρους και να έχουν ένα σταθερό εισόδημα.  Άρα η ύπαρξη ενός καλού τραγουδιστή είναι αναγκαία. Στη θέση των Quiet Riot βρίσκονται εκατοντάδες συγκροτήματα που συνεχίζουν να εμφανίζονται κι όποτε χρειάζεται να αλλάζουν μέλη για να συνεχίσουν.
Από την άλλη πλευρά, η όλη αυτή κατάσταση είναι και κωμική και θλιβερή, όπως το δει κανένας. Οι τόσες αλλαγές και η αδυναμία του συγκροτήματος να παρουσιάσει ένα καλό άλμπουμ ή και τραγούδι μετά το 1986 και το QRIII με οδήγησε σε αυτόν τον τίτλο.



James Durbin

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου