ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ!!!!

Σε μια εποχή που οι πωλήσεις φυσικού προϊόντος ελαττώνονται μέρα με τη μέρα, στη Μ.Βρετανία, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους τα τελευταία 25 χρόνια. Σ’ αυτό συνετέλεσε το τελευταίο άλμπουμ του  David Bowie “Black Star’, ενώ οι συνολικές πωλήσεις δίσκων βινυλίου ξεπέρασαν τα 3.200.00 αντίτυπα, καταγράφοντας το καλύτερο ποσοστό από το 1991 και μια αύξηση στις πωλήσεις κατά 53% σε σχέση με το 2015 (πάντα στη Μ.Βρετανία. Βάση των πωλήσεων, ο Bowie είναι ο καλλιτέχνης της χρονιάς Οι πωλήσεις ανέδειξαν σε καλλιτέχνη της χρονιάς τον David Bowie (διάβασε εδώ κι εδώ), με πέντε άλμπουμ του να μπαίνουν στο Top 30 των πωλήσεων άλμπουμ βινυλίου.
Η περσινή χρονιά ήταν η 9η στη σειρά στην οποία σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων βινυλίου, μολονότι το 2007 η αγορά δίσκων φαινόταν ότι έτεινε να εξαφανιστεί με μόνον 200.000 πωλήσεις, επισημαίνει η BPI.
Βέβαια, είναι ωραία να τα διαβάζουμε αυτά, αλλά για να υπάρξει μια σοβαρή επιστροφή του βινυλίου (που βέβαιαι εκ των πραγμάτων δεν θα έχει καμία σχέση με τις πωλήσεις της δεκαετίας του '80), αλλά τουλάχιστον για να γίνει πιο προσιτό, θα πρέπει η τιμή του να μειωθεί δραστικά!
Μολονότι το βινύλιο αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν, αντιπροσωπεύει πλέον σχεδόν το 5% της αγοράς άλμπουμ, σύμφωνα με την Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (BPI). Τα στοιχεία προέρχονται από την BPI, η οποία εκπροσωπεί τη βρετανική μουσική βιομηχανία.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου