Scorpions Ρώμη, 9/11/2015



Απόγευμα Δευτέρας και φθάνοντας στο μισογεμάτο γήπεδο μπάσκετ Pallalotomatica στην Ρώμη έφθασα με τη σειρά μου  για να δω ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, που φέτος γιορτάζει τα 50 του χρόνια. Οι Scorpions λοιπόν, με το νέο album  Return To Forever και ένα ολοκαίνουριο Stage Set  λίγο μετά τις 10:00 πατούν το πόδι τους επί Ρωμαικού εδάφους με το  Going Out With A Bang ,το οποίο φαίνεται να ακούγεται πολύ πιο Heavy στο Live. 
Ακολουθούν τα Make It Real με τον αειθαλή Rudolph Schenker να οργώνει την σκηνή σαν αθλητής του στίβου,  και το εξαιρετικό The Zoo (από το  Animal Magnetism)  να βρίσκεται πάντα στο setlist. Και κάπου εδώ, αφού ο Klaus Meine μας καλησπερίζει στα Ιταλικά, ακολουθεί ένα νοσταλγικό medley από την 70s καριέρα των Σκορπιών το οποίο περιείχε τα Top of the Bill - Steamrock Fever - Speedy's Coming - Catch Your Train,  ενώ ακολουθεί   το πρώτο single του νέου τους δίσκου που ακούει στον τίτλο We Built This House. Μια εξαιρετική μπαλάντα την οποία διαδέχτηκε το Instrumental Delicate Dance  του Matthias Jabs το οποίο ακούσαμε για πρώτη φορά και συγκεκριμένα σε ακουστική εκτέλεση, στο MTV Unplugged στο Λυκαβηττό. Ένα ακόμη Medley θα ακολουθήσει, αλλά αυτή τη φορά ακουστικό.Always Somewhere-Eye Of The Storm και Send me an Angel. Σίγουρα αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο του setlist μιας και έχουν τόσες μελωδικές μπαλάντες οι οποίες θα έπρεπε να παίζονται στην ολότητα τους.
Ο άνεμος της αλλαγής έκανε αισθητή την παρουσία του στη Ρώμη και μέσα από το Wind of Change ταξιδέψαμε σε μια άλλη εποχή. Σίγουρα πιο ανθρώπινη από αυτή που διανύουμε. Ήρθε όμως η ώρα του Σκορπιού να ανεβάσει ταχύτητες με το Rock’n’ Roll Band και το μεταλλικό Dynamite να εκτελείται πιό άρτια από ποτέ, με τον James Kottak να χτυπάει την δίκαση drums του όσο πιο δυνατά γινόταν. Μιλώντας για τον μεγάλο αυτό αμερικανό drummer,ήρθε η ώρα για το δικό του show, και φυσικά για τα υπόλοιπα μέλη να πάρουν ανάσες. Μέσα στο δεκάλεπτο του drum solo, είδαμε το Drum set του να σηκώνεται από το επίπεδο της σκηνής και σε κάθε χτύπημα της μπότας να εναλλάσσονται τα εξώφυλλα όλης της δισκογραφίας τους στην γιγαντοοθόνη που βρισκόταν στο πίσω μέρος της σκηνής.  Μιας και η εποχές είναι περίεργες είμαι σίγουρος ότι ταίριαξε γάντι το Crazy World το οποίο ακούστηκε Live σχεδόν 25 χρόνια μετά , με το Blackout και το μελωδικό Big City Nights να κλείνουν το βασικό set list. Still Loving You Roma ....και ήρθε η ώρα για την πιο συναισθηματική και κόκκινη στιγμή της συναυλίας. Ένα κομμάτι ύμνος που θα ακούγεται για χιλιετίες , και τον frontman  Klaus Meine να τραγουδάει αψεγάδιαστα το κομμάτι χωρίς να δείχνει για στιγμή ότι είναι πλέον 67. Φυσικά από τον άνεμο περάσαμε στον τυφώνα και ένα Rock You like A Hurricane ήταν αρκετό για να κλείσει μια σχεδόν δίωρη rock βραδιά που τα είχε όλα. Τους 67αρηδες πλέον Schenker και Meine να ειναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, τον Matthias Jabs σταθερό και με εξαιρετική διάθεση, ένα δυνατό rhythm section στα καλύτερα του και ένα Ιταλικό κοινό που φάνηκε να το διασκεδάζει, σίγουρα όχι όμως σαν το Ελληνικό. Και αν ερωτηθήκατε αν το κεντρί τσιμπάει ακόμα, η απάντηση είναι Ναι.
Κείμενο/φωτόΓιώργος GK


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου