NEWS OF THE WORLD (4/4/24)


 • Η δήμαρχος της πόλης του Παρισιού έκανε την πρόταση στα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής και πήρε έγκριση να επιτραπεί στον Bruce Dickinson να τρέξει σαν λαμπαδηδρόμος στην τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024. Η απόφαση που πήρε ο Δήμαρχος ήταν για να τιμηθεί για την επιλογή του να μείνει στην πόλη. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου όπου θα διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και στη συνέχεια αναχωρήσει για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, Belem.
    Η Ολυμπιακή Φλόγα πρόκειται να φτάσει στη Γαλλία στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία και στις 14 Ιουλίου, θα βρεθεί στο Παρίσι «ταξιδεύοντας» στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας και επιστρέφοντας για την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας μια λαμπαδηδρομία 68 ημερών στη χώρα υποδοχής των Αγώνων. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες αλλά ο Dickinson θα είναι ένας από λαμπαδηδρόμους που θα ανάψουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο ανακαινισμένο Stade de France!
• Την ψηφιακή πλούσια επανακυκλοφορία του άλμπουμ του Lighthouse, ανακοίνωσε ο Duff McKagan. Η καινούργια έκδοση θα περιέχει 8 bonus τραγούδια και 3 live videos. Τα 8 bonus τραγούδια είναι τα I Just Don't Know (με τον Jerry Cantrell, Lighthouse Reprise (με τον Iggy Pop),  I Just Don't Know (Acoustic Mix), C'mon Boys (με τον Jesse Dayton), I Saw God On 10th Street (Live From Easy Street Records), Just Another Shakedown (Live From Easy Street Records), Longfeather και τα This Is The Song, Pass You By και It Can't Come Too Soon.
• Την απόφαση του να αποσυρθεί από τις περιοδείες, ανακοίνωσε ο επί 21 χρόνια 71χρονος μπασίστας των Styx, Ricky Phillips που στο παρελθόν είχε παίξει με τους Babys, Ted Nugent, Bad English, Tina Turner, Belinda Carlisle κ.α.

• Δείτε το μήνυμα που έστειλε ο Dennis Stratton για την επικείμενη εμφάνιση των Maiden uniteD στο An Club στις 12 Απριλίου 2024.

• H Power Up tour, είναι η πρώτη περιοδεία των AC/DC από το 2016 και ήδη στις 17 ημερομηνίες που έχουν ανακοινώσει για την Ευρώπη, έχουν διαθέσει 1.500.000 εισιτήρια μέσα σε μια ημέρα!
• Την έντονη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Sheryl Crow, από τις πολύ χαμηλές αμοιβές που λαμβάνει από το Spotify. Και δεν είναι η μόνη! Μιλώντας στο Podcast Club Random του Bill Maher, είπε ότι οι συγκρίσεις με τα χρήματα που εισέπρατταν Επεσήμανε ότι ο τρόπος που «πουλάς» τον εαυτό σου, το πώς χειρίζεσαι τις δημόσιες σχέσεις σου αλλά και η προσέγγισή με τους fans έχει διαφοροποιηθεί, φέροντας παράδειγμα τη συμμετοχή του Bob Dylan σε διαφήμιση της Victoria's Secret το 2004, ήταν κάτι που κανείς δεν φανταζόταν (σ.σ. ούτε ο ίδιος). Δείτε τη διαφήμιση, την οποία δεν γνώριζα. Τόσο ο παρουσιαστής όσο και η Crow συμφώνησαν ότι οι σύγχρονοι καλλιτέχνες δεν μπορούν να βγάλουν χρήματα μόνο από τη μουσική, ειδικά από τα μικρά δικαιωμάτων που καταβάλλονται από το Spotify. «Όταν πουλάγαμε δίσκους, ήξερες ότι είχες τους ανθρώπους σου, τους fans σου. Τώρα τι έχεις» αναρωτήθηκε η Crow, με τους David Byrne, Black Keys και Thom Yorke (Radiohead) να συμφωνούν μαζί της. Ο Dee Snider στράφηκε κατά του CEO του Spotify, Daniel Ek που όταν άκουσε τις διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών για τα μικρά ποσά που λαμβάνουν, είπε: "κάντε περισσότερη μουσική". Σαν να κάνουμε παραγωγή, κουτάκια coca cola”, απάντησε ο Snider!
• Το video για το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο All I Remember παρουσίασε ο 75χρονος Άγγλος μουσικός και παραγωγός Eno. Το κομμάτι προέρχεται από το ντοκιμαντέρ του Gary Hustwit, που αναφέρεται στη ζωή και στην καριέρα του μουσικού και θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Απριλίου. Το soundtrack του ντοκιμαντέρ, απ΄όπου προέρχεται το AA I Remember, περιέχει 17 κομμάτια από την αρχή της καριέρας του, τις συνεργασίες με τον David Byrne, John Cale αλλά και από την ιστορική εμφάνισή του μαζί με τον αδελφό του Roger στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, το 2021. «Ο Πικάσο είπε κάποτε ότι η έμπνευση υπάρχει, αλλά πρέπει να σε βρει να δουλεύεις. Δεν περιμένω να εμπνευστώ, αρχίζω να δουλεύω και αν είμαι τυχερός, έρχεται και η έμπνευση. Αλλά κι αν δεν είμαι τυχερός, συνεχίζω μέχρι να αλλάξει η τύχη μου. Είμαι πεισματάρης και σίγουρος ότι θα φτάσω κάπου στο τέλος αν συνεχίσω» είπε ο Eno.


• Την πεποίθησή του ότι το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ, θα κυκλοφορήσει το 2025 ανέφερε σε συνέντευξή του ο Joe Lynn Turner.
• Το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του Bruce Dickinson, Mandrake Project, με την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, πήγε στο No.3 του βρετανικού chart, ενώ πάτησε κορυφή στο γερμανικό και σουηδικό chart. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση που μπαίνει άλμπουμ του Dickinson, μετά το Νο1 4που είχε πετύχει το Tattooed Millionaire(1990).Για την ιστορία Νο1 πήγε το άλμπουμ των Liam Gallagher και John Squire και Νο2 των Rod Stewart και Jools Holland.

• Δείτε το video με την παρουσίαση του box set των Black Sabbath, Anno Domini 1989-1995.
• Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσουν τα καινούργια άλμπουμ των Dream Theater αλλά και Lynyrd Skynyrd. Το πιο σίγουρο είναι αυτό των Dream Theater καθώς οι Mike Portnoy και John Petrucci, τελείωσαν τις ηχογραφήσεις τους και η κυκλοφορία του αναμένεται μετά το καλοκαίρι. Όσο για τους Lynyrd Skynyrd, δεν είναι σίγουρο, αλλά για δεύτερη φορά Rickey Medlocke μίλησε για το ενδεχόμενο νέας κυκλοφορίας τους.
• Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, ο συνθέτης, παραγωγός και τραγουδιστής Mark Spiro κτυπημένος από τον καρκίνο. Ο Mark Spiro είχε συνεργαστεί με τους Steve Perry, David Lee Roth, Rick Springfield, Julian Lennon, Bad English, Giant κ.α., ενώ είχε και προσωπικά άλμπουμ.
 




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου