NEWS OF THE WORLD (10/4/24)

 

• Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια. Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν προγραμματισμένη η συναυλία του
του Σάκη Τόλη των Rotting Christ στην Ξάνθη, στο club Misirlou, κι ο Μητροπολίτης επικοινώνησε  απευθείας με τους υπευθύνους του club για να ακυρώσει τη συναυλία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τη συναυλία να γίνεται κανονικά.
Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, την εποχή της καραντίνας και παρά την απαγόρευση συνάθροισης για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου, άνοιγε τις εκκλησίες γιατί έλεγε ότι έχει πολλές γιορτές ο Δεκέμβριος.

• Την πρώτη τους περιοδεία με τον Mike Portnoy ανακοίνωσαν οι Dream Theater. H Περιοδεία θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου από το Λονδίνο και θα τελειώσει στις 24 Νοεμβρίου στο Amsterdam κι όπως καταλάβατε ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται, για την ώρα η χώρα μας.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Gerry Conway, πρώην ντράμερ του Cat Stevens, Fairport Convention αλλά και Jethro Tull. Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) που έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια των κινητικών νευρώνων που ελέγχουν τους μύες. Η πρώτη ηχογράφησή του ήταν το 1968 στο πρώτο ομώνυμο άλμπουμ των Election και ακολούθησαν άλμπουμ και περιοδείες των Steeleye Span (Hark! The Village Wait) και Cat Stevens με τον οποίο έπαιξε από το 1971 έως και το 1978. Στους Jethro Tull είχε παίξει στα άλμπουμ The Broadsword and the Beast και Crest of a Knave.

• Καινούργιο τραγούδι για τους Nestor. Τίτλος του Victorious και θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ τους Teenage Rebel που θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου.

• Οι Kiss πούλησαν τα δικαιώματα του ονόματός του, λογότυπου, το image τους καθώς και τα δικαιώματα όλων των τραγουδιών τους, αντί του ποσού των 300.000.000$. Καινούργια ιδιοκτήτρια είναι η Pophouse Entertainment group, η εταιρεία πίσω από το live avatar show των ABBA. 

Εντυπωσιακή είσοδο στο γερμανικό chart, πέτυχε η επετειακή έκδοση του Machine Head των Deep Purple, μπάινοντας στο Νο7! Κι εις ανώτερα.
• Τελικά όπως όλοι υποψιαστήκαμε, η αρχική συνεργασία των 2 πρώην Nighwish, Marko Hietala και Tarja Turunen ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια πρόσκαιρη συνεργασία, με τους 2 μουσικούς να ανακοινώνουν 14ήμερη περιοδεία σε Γερμανία και Τσεχία και βέβαια να υπάρχει το ενδεχόμενο πολλών ακόμα ημερομηνιών. Ο Marco Hetala παρουσίασε το video Left On Mars, με καλεσμένη την Tarja που κάνει φωνητικά.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο μπασίστας των Ultravox, Chris Cross χωρίς να ανακοινωθεί αιτία θανάτου του.
•    Με τις ευχές του Robert Fripp, o Αμερικάνος συνθέτης, παραγωγός και κιθαρίστας Adrian Belew σχημάτισε τους Beat, που Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο θα περιοδεύσουν στην Αμερική, παίζοντας τρία άλμπουμ των King Crimson της δεκαετίας του 1980, τα Discipline, Beat και Three Of A Perfect Pair. Το ενδιαφέρον δεν τελειώνει εκεί, αλλά και στο ποιοι αποτελούν τους Beat εκτός του Belew, που στο παρελθόν έχει παίξει και με τον David Bowie. Tony Levin μπάσο, Danny Carey ντραμς (των TOOL) και hη μεγαλύτερη έκπληξη, ο  Steve Vai!
• Παρ΄όλο που το 2016 ο Dee Snider, είπε ότι οι Twisted Sister διαλύονται οριστικά, οι  προσφορές που λαμβάνουν είναι δελεαστικές, αφήνοντας πολλές ελπίδες για μια ακόμα περιοδεία.
• Οι επανασυνεδεμένοι Black Country Communion- Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham και Derek Sherinian παρουσίασαν το καινούργιο τραγούδι τους Red Sun, από το επερχόμενο άλμπουμ τους V, που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου