DEEP PURPLE-THE MULE " as .. it's all about Lucifer and some of his friends, most of whom are sitting around here somewhere tonight" (Ian Gillan).

 

Το Mule, είναι ένα μάλλον άγνωστο κομμάτι των Deep Purple, κι όσοι το ξέρουν το έμαθαν από τη live ηχογράφηση του στο Made in Japan. Αρχικά είχε παρουσιαστεί στο Fireball(19871), αλλά εκείνη η εκτέλεσή του στο Made in Japan, το έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, λόγω του σόλο του Ian Paice. Σύνθεση και των 5 μελών, κανείς μας δεν ασχολήθηκε με τους στίχους του (όλοι πιστεύαμε ότι μιλούσε για κάποιο… μουλάρι!)έως τη στιγμή που ο Gillan είπε ότι βασίστηκαν στο ομώνυμο χαρακτήρα του βιβλίου Foundation and Empire(1952) του Isaac Asimov! Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ian Paice μιλώντας στο περιοδικό Classic Rock (July 2014) είπε ότι μπορεί Gillan να εμπνεύστηκε τους στίχους από τον χαρακτήρα του Asimove όμως  μιλούν γι αυτόν!
H live εκτέλεση ήταν αυτή που το έκανε γνωστό όταν το συγκρότημα το έπαιξε στην περίφημη Αυγουστιάτικη γιαπωνέζικη περιοδεία του 1972 και ηχογραφήθηκε ζωντανά για το Made in Japan, όπου ο Paice έπαιξε ένα 6λεπτο σόλο στα τύμπανα! Το περίεργο είναι ότι μετά την τελευταία περιοδεία τους με τον Gillan το 1973, ΔΕΝ το ξανά έπαιξαν live έως το 1976, με τον Paice να κάνει το σόλο του στο You Fool No One.


TRIVIA
Ο υπότιτλος στην επικεφαλίδα, προέρχεται από τον Ian Gillan (“όλα  είναι όλα για τον Εωσφόρο και μερικούς από τους φίλους του, οι περισσότεροι από τους οποίους κάθονται κάπου εδώ απόψε) όπως ακούγεται στην εισαγωγή του Live in Concert 1972/73 DVD.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

20/4/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου