Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: JEAN MICHELE JARRE/AL Di MEOLA/LITTLE FEAT

Ο 75χρονος Γάλλος πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Jean-Michel Jarre κυκλοφόρησε την πρόσφατη χριστουγεννιάτικη συναυλία Versailles 400, για να γιορτάσει την 400η επέτειο του Château de Versailles με τίτλο Versailles 400.  Το Versailles 400 περιλαμβάνει μια electro έκδοση του Marche pour la cérémonie des Turcs του JB Lully (1632-1687) και του νέου κομματιού του J.M. Jarre, Epica Oxygenem και τα κλασικά κομμάτια του. Το video A Director's Cut of Versailles 400, διάρκειας 57 λεπτών και είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Ο Jarre θα πραγματοποιήσει αυτή τη συναυλία-show ταυτόχρονα μπροστά σε πραγματικό κοινό στο Hall of Mirrors, χάρη στο avatar του, στο κέντρο ενός φουτουριστικού Hall of Mirrors με εικονικό κοινό συνδεδεμένο σε VR ή σε tablet και smartphones. «Σχεδίασα τα οπτικά για τη συναυλία των Versailles 400 χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσω ένα γραφικό σύμπαν που συνδυάζει το οπτικό πλαίσιο του 17ου αιώνα με έναν κόσμο ρομπότ, κινητικές δομές, Op art, σκηνικά και πλάσματα εμπνευσμένα από φανταστικά φουτουριστικά παραμύθια. αντανακλώντας ατελείωτα στους εικονικούς καθρέφτες του Hall of Mirrors», λέει ο Jarre. Το Versailles 400 είναι ένα από τα πολλά εικονικά ζωντανά γεγονότα μεγάλης κλίμακας που έχει πραγματοποιήσει ο Jarre.

Το 2021 παρουσίασε μια εικονική παράσταση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς Welcome To The Other Side, η οποία διαδραματιζόταν σε έναν «εικονικό» καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Η ζωντανή εκπομπή συνδύαζε ζωντανά γραφικά συναυλίας σε VR με μια ζωντανή παράσταση στούντιο.
Twentyfour τιτλοφορείται το καινούργιο άλμπουμ του βιρτουόζου latin-jazz  κιθαρίστα Al DiMeola που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου και θα διαδεχτεί το  Across The Universe(2020), όπου διασκεύαζε Beatles.

"Το κομμάτι Fandango οδηγεί τους ακροατές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο με περίπλοκες μελωδίες, δυναμικούς ρυθμούς και μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς", λέει manager της ear Music για το πρώτο τραγούδι που παρουσίασε μέσα από το άλμπουμ. "Η τεχνική ικανότητα και η συναισθηματική έκφραση του Di Meola, λάμπει έντονα σε αυτή τη συναρπαστική σύνθεση , αντλώντας έμπνευση από την παραδοσιακή μουσική του φλαμένκο, το Fandango συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνα τζαζ ευαισθησίες, με αποτέλεσμα μια πραγματικά μοναδική και συναρπαστική εμπειρία ακρόασης".,



Το αμερικάνικο συγκρότημα των Little Feat ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου του με τίτλο Sam’s Place, 12 ολόκληρα χρόνια μετά το Rooster Rag(2012). Στο Sam’s Place διασκευάζουν κάποια κλασικά, γνωστά και μη, blues τραγούδια των Muddy Waters, Willie Dixon, Little Walter και Howlin’ Wolf, με τον Sam Clayton να τραγουδά σε όλα τα κομμάτια. Ο Clayton είναι μέλος τους από το 1972. Μεταξύ των καλεσμένων είναι η Bonnie Raitt, που τραγουδάει ντουέτο με τον  Clayton στο Long Distance Call του Muddy Waters. Πρώτο single,η σύνθεση του Willie Dixon, You’ll Be Mine, που έγινε γνωστό από την εκτέλεση του Muddy Waters το 1962.  


12/3/24



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου