Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: WARLORD/ HAWKWIND

Δυόμιση χρόνια μετά το θάνατο του Bill Tsamis, οι Warlord ανακοίνωσαν την κυκλοφορία καινούργιου άλμπουμ τους με τίτλο Free Spirit Soar, που θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαϊου. Όπως βλέπετε το εξώφυλλο είναι μια παραλλαγή του Deliver Us (1983) ενώ το συγκρότημα παρουσίασε το πρώτο single με τίτλο Conquerors, το οποίο θα κυκλοφορήσει και σε 7" στις 12 Απριλίου. Τα τραγούδια του Free Spirit Soar, έχουν ηχογραφηθεί μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2023 και η σύνθεση του ιστορικού συγκροτήματος είναι Giles Lavery τραγούδι, Mark Zonder ντραμς, Jimmy Waldo πλήκτρα, Philip Bynoe μπάσο και  Eric Juris στο δύσκολο έργο της αντικατάστασης του Tsamis. “Θέλαμε να ολοκληρώσουμε αυτά τα κομμάτια μουσικής που ξεκίνησαν “για τον Bill””, εξηγεί ο Lavery, “και το υλικό που νιώσαμε ήταν σίγουρα αρκετά δυνατό για να μας εμπνεύσει να το κάνουμε”. Όσον αφορά τα κιθαριστικά μέρη διευκρινίζει: “Ο ήχος του Bill είναι εκεί που πρέπει και μπορούσαμε να τραβήξουμε τον ήχο του από τις demo ηχογραφήσεις, με τον ίδιο τρόπο που οι Beatles κατάφεραν πρόσφατα να διασώσουν τη φωνή του John Lennon από μια παλιά demo κασέτα. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το άλμπουμ δεν είναι demo, ούτε ακούγεται σαν τέτοιο, ο νέος μας κιθαρίστας Eric κάνει το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς δουλειάς όσον αφορά την ηχογράφηση, αλλά όλη η μουσική γράφτηκε από τον Bill και μείναμε πολύ πιστοί σε αυτά που έγραψε».


Βέβαια, με το που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του, ξεκίνησε η αναμενόμενη διαμάχη μεταξύ των fans τους, με θέμα αν θα πρέπει να συνεχίσουν χωρίς τον Tsamis, που αναμφίβολα ήταν η ηγετική φυσιογνωμία τους. Καίριο θέμα, είναι αν πρέπει να εμφανίζονται με το όνομα Warlord ή με διαφορετικό, ένα θέμα που ακολουθεί τα συγκροτήματα όπου η βασική προσωπικότητά τους, αποχωρεί ή φεύγει από τη ζωή και τα άλλα μέλη, συνεχίζουν. Ας περιμένουμε να το ακούσουμε όλο….Μπορείτε να το προ προπαραγγείλετε από εδώ


Πολλές κυκλοφορίες τους τελευταίους μήνες από συγκροτήματα της δεκαετίας του 70. Ένα από αυτά είναι και οι Hawkwind που θα κυκλοφορήσουν στις 5 Απριλίου το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο Stories From Time And Space. Η σύνθεση τους σε αυτό το άλμπουμ είναι Dave Brock, Richard Chadwick, Magnus Martin, Doug MacKinnon και Tim "Thighpaulsandra" Lewis and has been mastered at London's famous Abbey Road Studios. Η κυκλοφορία του θα γίνει σε cd, 2πλό βινύλιο και φυσικά ψηφιακά.

Α.Ρ.

14/2/24


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου