NEWS OF THE WORLD (22/2/24)

 

• Οι Rotting Christ παρουσίασαν το πρώτο video sinlge από το καινούργιο άλμπουμ τους Pro Xristou που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαϊου. Το Like Father, Like Son, παρουσιάζει την ιστορία για το πάθος, την αγάπη και την πίστη, στη σχέση πατέρα και γιού, που παραμένουν δυνατοί και μετά το θάνατο του πατέρα.“Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές”, γράφει ο Σάκης Τόλης. “Εκ μέρους των Rotting Christ, σας παρουσιάζω με υπερηφάνεια το πρώτο βίντεο από το “Pro Xristou”. Αυτό το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από την ισχυρή σχέση μεταξύ ενός πατέρα και ενός γιου. Καλυμμένο από έναν ναό γεμάτο ψυχωμένες μελωδίες, το Like Father, Like Son σας δίνει μια γεύση από τον επικό ήχο που κρύβεται πίσω από το νέο μας άλμπουμ. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε αυτό το βίντεο, καθώς θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα!”
• Την αποχώρηση του κιθαρίστα Joe Parrish-James ανακοίνωσαν οι Jehtro Tull και την αντικατάστασή του από τον μπασίστα Jack Clark. Ο Parrish-James αποχώρησε για να αφοσιωθεί στο συγκρότημά του, τους Albion πουθ [πρόσφατα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ, Lakesongs Of Elbid.


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Βρετανός κιθαρίστας Robert Tench, γνωστός από τις συμμετοχές τους σε δίσκους των Jeff Beck Group, Humble Pie, Streetwalkers και Van Morrison band. Ήταν ιδρυτικό μέλος των Hummingbird και Gass, αλλά έγινε γνωστός παίζοντας με τους Jeff Beck Group. Το 1993 είχε παίξει στη Θεσσαλονίκη συνοδεύοντας τον Alan Price.

• Ο Bono απέτισε φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν την 7η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς και ο Roger Watersτον χαρακτήρισε «αηδιαστικό».
• Για τις 22 Οκτωβρίου προγραμματίστηκε η κυκλοφορία του βιβλίου –αυτοβιογραφίας του ντράμερ των Van Halen, Alex Van Halen. Η κυκλοφορία του θα γίνει από την HarperCollins Publishers, ο τίτλος του είναι Brothers και στις 384 σελίδες τους υπάρχει ολόκληρη η ιστορία του συγκροτήματος, από το 1972 όταν ακόμα ονομαζόντουσαν Mammoth. Η τιμή θα είναι $32.00.
• Την εποχή που οι Beatles βρισκόντουσαν στο Αμβούργο και έπαιζαν σε clubs, o Paul McCartney αγόρασε ένα μπάσο Höfner 500/1 του 1961, με το οποίο έπαιξε στα πρώτα δύο άλμπουμ των Beatles, Please Please Me και With The Beatles, κλάπηκε τον Οκτώβριο του 1972, από το πορτ παγκάζ ενός φορτηγού που ήταν παρκαρισμένο τη νύχτα στο Ladbroke Grove, στη Δυτική Λονδίνο. «Είχαμε κλείσει την πίσω πόρτα με ένα μεγάλο λουκέτο» είπε ο ηχολήπτης των Wings, Ian Horne στο The Lost Bass Project που ασχολήθηκε με την εύρεση του μπάσου. «Όταν όμως σηκώθηκα το πρωί και είδα το βαν, με το σπασμένο λουκέτο, ήξερα ήταν άσχημα νέα. Κοίταξα μέσα και το μπάσο, μαζί με μια άλλη κιθάρα και δύο ενισχυτές Vox AC30, είχαν κάνει φτερά".

Χρειάστηκαν να περάσουν περισσότερα από 50 χρόνια μετά την εξαφάνισή του ώσπου ο  Scott Jones του Lost Bass Project έγραψε ένα άρθρο στην Sunday Telegraph, περιγράφοντας λεπτομερώς την αναζήτηση και έκανε έκκληση σε όποιον έχει περισσότερες πληροφορίες να τις εμφανίσει. «Το χαμένο μπάσο πρέπει να εκτιμηθεί περισσότερο σαν Βαν Γκογκ ή Πικάσο παρά σαν όργανο», είπε στην Telegraph, ο Nick Wass, στέλεχος του Höfner. «Πέρα από το πιάνο του Μπετόβεν, κανένα όργανο στη γη δεν μπορεί να συγκριθεί με το αυθεντικό Höfner του McCartney. Αλλά η πραγματική αξία βρίσκεται στην ιστορία του. Αυτό είναι το μπάσο που έπαιξε ο Paul στο Αμβούργο, στο Cavern Club και στο Abbey Road studio”.Το άρθρο έκανε τη δουλειά του και το μπάσο βρέθηκε στη σοφίτα ενός φοιτητή κινηματογράφου που ζούσε στη νότια ακτή της Αγγλίας, ο οποίος είχε κληρονομήσει το μπάσο. «Το κατάλαβαν και συνειδητοποίησαν τι είχαν», είπαν οι άνθρωποι του Lost Bass Project και μέσα σε λίγες ημέρες επέστρεψε στον Paul McCartney!

•    Για να βοηθήσουν το promotion της επανακυκλοφορίας του δίσκου τους Missing Piece(1977), οι Gentle Giant ετοίμασαν αυτό το animated video για το κομμάτι τους Memories Of Old. Η επανακυκλοφορία του Missing Piece(1977) θα γίνει στις 29 Μαρτίου σε CD, Blu-ray και χρωματιστό βινύλιο.

• Τρεις ακόμα ημέρες προσέθεσαν οι AC/DC στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους, που θα ξεκινήσει στις 17 Μαϊου από το Gelsenkirchen της Γερμανίας. Ελπίζουμε να τους ξανά δούμε….
• Ο Ian Anderson των Jethro Tull είναι καλεσμένος στο επόμενο άλμπουμ των Opeth. 

• Ο 86χρονος Άγγλος σκηνοθέτης Ridley Scott, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Paramount Pictures για να συμφωνήσει στην έναρξη των γυρισμάτων της βιογραφικής ταινίας με θέμα τους Bee Gees! Η ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι από το 2019 και τώρα φαίνεται ότι πλησιάζει η έναρξη των γυρισμάτων, με πρωταγωνιστή τον John Carney στο ρόλο του Barry Gibb (Αρχική επιλογή ήταν ο  Kenneth Branagh).
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από 10μηνη μάχη με τον καρκίνο, ο ντράμερ των Helix, Greg "Fritz" Hinz. Ήταν μέλος τους από το 1982 έως και το 1996 και μεταξύ άλλων παίζει στα άλμπουμ τους No Rest for the Wicked, Walkin' the Razor's Edge, Long Way to Heaven και Wild in the Streets.
• Οι Firewind παρουσίασαν ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ τους Stand United, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου. Πρόκειται για το Chains, του οποίου ντο lyric video μπορείτε να δείτε.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου