ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΖΙΟ (1978)


  Στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Φαντάζιο Αριθμ.479, που κυκλοφόρησε την Τρίτη 23 Μαϊου1978 (τιμή περιοδικού 15δρχ), με εξώφυλλο  μια μελαχρινή(και αγνώριστη) Μιμή Ντενίση, στο μουσικό δισέλιδο με τίτλο Μουσικόραμα, του καλού περιοδικού φιλοξενείται μια δίστηλη συνέντευξη της Ελπίδας η οποία είχε πρόσφατα κυκλοφορήσει το δίσκο της “Μπορεί”. Δυστυχώς πουθενά δεν αναγράφεται το όνομα του δημοσιογράφου ή ακόμα του επιμελητού της στήλης κι έτσι σας την παρουσιάζω όπως ακριβώς εμφανίζεται.
...Ένας δίσκος με τραγούδια ερωτικά, είναι το καινούργιο  χαμόγελο της Ελπίδας στους θαυμαστές της. Έχει για γενικό τίτλο, τη λέξη «Μπορεί», και περιέχει συνθέσεις του Δώρου Γεωργιάδη, του Γιάννη Πετρίτση, του Γιώργου Στάντζου, του Τάκη Μπουγά και του Νίκου Αντωνιάδη, πάνω σε στίχους διάφορων στιχουργών.
-Νομίζω ότι είναι ο πιο ωραίος δίσκος μου, λέει με χαρά η Ελπίδα. Δεν διαθέτει τίποτε το εντυπωσιακό, αλλά έχει κομμάτια με στυλ και περιεχόμενο, που αγαπιούνται λίγο-λίγο. Πρόκειται για ερωτικά τραγούδια που νομίζω μου πηγαίνουν περισσότερο στη φωνή μου και στην προσωπικότητά μου. Άλλωστε αυτό το είδος αγγίζει κι εμένα την ίδια , άσχετα κι αν ακούω κι άλλη μουσική.  
-Ποια τραγούδια ξεχωρίζεις από το δίσκο σου «Μπορεί»;
-Ελπίδα:Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα, το καθένα έχει το δικό του »κάτι». Ωστόσο ένα που θα μπορούσα να πω ότι με πιάνει περισσότερο, ότι με εκφράζει ίσως ποιο ουσιαστικά είναι η «Μοναξιά» του Μάικ Ροζάκη και της Σόφης Παππά. Είναι το τραγούδι που πάλεψε ‘στήθος με στήθος’ με το «Τσάρλι Τσάπλιν» για τη Γιουροβίζιον.
- Απογοητεύτηκες  τελικά που δεν πήγες στο διαγωνισμό;
Ελπίδα:-Φέτος, όχι καθόλου αν και ήταν η τέταρτη χρονιά που παρ΄…ολίγο να πάω. Φαίνεται ότι συνήθισα!
Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την Πλάκα που εμφανιζόσουν ως πριν λίγες ημέρες;


Ελπίδα: Η Πλάκα σαν…Πλάκα μου άρεσε και μου αρέσει, γιατί μου προσέφερε μια δυνατότητα να με δει πολύς κόσμος με λίγα χρήματα. Νομίζω εξ άλλου ότι μου πηγαίνει η μπουάτ, μου αρέσει να με ακούν με προσοχή να με χειροκροτούν αυθόρμητα μετά το τέλος του τραγουδιού. Στα κοσμικά κέντρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τέτοια χειροκροτήματα μόνο στις συναυλίες είχα πάρει από το κοινό.
-Η συνεργασία σου με τη Βίκυ Μοσχολιού ήταν αρμονική;
Ελπίδα:  Τη φανταζόμουνα ονειρεμένη, αλλά  δυστυχώς τα πράγματα αποδείχτηκαν διαφορετικά. Με τη Βίκυ Μοσχολιού δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε όπως θα μπορούσαμε.
-    Το καλοκαίρι θα τραγουδήσεις;
-    Ελπίδα: Βασικά θα ξεκουραστώ, άλλωστε ετοιμάζομαι να παντρευτώ (όταν διαβάζονται αυτές οι γραμμές ίσως η Ελπίδα να είναι μια νιόπαντρη, ωραία κυρία).
  Η συμπαθητική τραγουδίστρια επέστρεψε πριν λίγες  ημέρες από τη Γερμανία όπου ταξίδεψε για να δει τα τηλεοπτικά προγράμματα που είχε γράψει πέρυσι και βγήκε τώρα στον αέρα και για να λάβει μέρος στο γνωστό σώου «Σαουμπούντε», από τα δημοφιλέστερα της γερμανικής τηλεοράσεως.
 Ελπίδα: Έχω αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τη Γερμανία και τη Γαλλία,  αλλά περιμένω να τελειοποιήσω τα γαλλικά μου. Ένα χρόνο τώρα δεν κάνω τίποτε άλλο τις ελεύθερες ώρες μου, παρά να μελετάω γαλλικά.
 Για την αντιγραφή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 

6/2/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου